Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Vragenvuurtje met Directeur Jochem Schellens en General Manager Sophie Mulders

02/03/2023

Jochem, kun je jezelf even voorstellen? Wat weten wij nog niet van jou?
Mijn naam is Jochem Schellens, ik ben directeur van Sportcentrum Papendal & Hotel Papendal. Ik ben van oorsprong Hagenees maar na mijn studie in Maastricht en een aantal omzwervingen in het buitenland ben ik alweer 17 jaar woonachtig in Arnhem, samen met mijn vrouw, onze twee pubers en de hond. Ik heb altijd een passie voor sport gehad. Mijn sportcarrière mag geen naam hebben, maar ik ben wel altijd actief geweest in uiteenlopende sporten zoals voetbal, wielrennen en hockey. En ik ben al van jongs af aan gefascineerd door topsport.

Mijn eerste bijbaantje was in een horecagelegenheid aan het strand, waardoor ik een enorme passie voor de horeca en hotellerie ontwikkelde en later ook op de hotelschool belandde. Van de jaren in het buitenland (Vietnam & Zuid-Afrika) heb ik enorm veel geleerd, hier heb ik kennis op gedaan die ik nog vrijwel iedere dag kan toepassen. Ik vind het fantastisch dat ik #OpPapendal in staat ben om beide passies met elkaar te verbinden, waardoor ik iedere dag met zowel de hotellerie als topsport bezig mag zijn.

Welkom #OpPapendal Sophie! We willen je graag beter leren kennen. Vertel eens iets over jezelf.

Ik ben Sophie Mulders, net gestart als General Manager van Hotel Papendal. Opgegroeid in een klein dorp ten zuiden van Nijmegen en vervolgens gestudeerd in Maastricht aan de Hotelschool. Inmiddels woon ik alweer meer dan 16 jaar in Arnhem met mijn kat, paard en woon ik bijna samen met mijn vriend. Ook heb ik een grote liefde voor sport. In mijn jeugd heb ik fanatiek wedstrijd geroeid en daarnaast ben ik een echte paardenliefhebber en heb ik bijna alle watersporten uitgeprobeerd.

Sinds mijn 15e werk ik in de horeca en ben ik niet meer weg te slaan uit deze branche. De dynamiek, de hoeveelheid mensen en de hectiek passen heel goed bij mij. Geen dag is hetzelfde. Ik vind het ontzettend leuk dat ik al deze factoren #OpPapendal met elkaar kan combineren.

Sophie: Wat maakt Papendal voor jou zo bijzonder?
Papendal is dé plek waar mijn carrière in 2009 begon. Vanuit verschillende rollen ken ik zo’n beetje elke hoek van het pand. De dynamiek van het bedrijf is voor mij niet te vergelijken met andere locaties. Je kan hier zoveel inspiratie halen uit de topsport. Voor mij persoonlijk maar ook zeker voor onze gasten en alle medewerkers die dit mogelijk maken. Daarnaast ben ik zelf al jaren woonachtig in Arnhem en kijk ik er naar uit om het zakelijke netwerk uit te bouwen en hen met Papendal te verbinden.

Jochem: Hoe ziet jouw rol eruit met de komst van Sophie?
Met de komst van Sophie, als General Manager van het Hotel, kan ik meer focus leggen op de ontwikkeling van Papendal als totaalcentrum. De samenwerking met Sophie is van groot belang omdat het hotel een grote rol speelt in de totaal exploitatie van het terrein. Inmiddels hebben we Covid-19 achter ons gelaten en kunnen we ons beter concentreren op de verdere ontwikkeling van Papendal, waarin sport in het algemeen en topsport in het bijzonder, een belangrijke rol spelen. Daarnaast worden de komende jaren cruciaal als het gaat om het nog verder op de kaart zetten van Papendal als duurzaamheidslocatie. Niet iedereen is bekend met het feit dat we al heel erg veel doen op het gebied van duurzaamheid. Denk hierbij aan; Warmte en Koude Opslag installatie (WKO) en zonnepanelen. De komende jaren gaan we dat verder uitbouwen. Nieuwbouwontwikkeling staat op de planning, maar ook de renovatie van bestaande panden waaronder de Multihal, de oudste hal #OpPapendal, de meest belangrijke zal zijn.

Sophie: Hoe zie jij de toekomst van (Hotel) Papendal? 
Kijkend naar de toekomst van Papendal vind ik het heel belangrijk dat we als eenheid naar buiten treden. We zijn tenslotte één merk. Het mag wat mij betreft nog meer bruisen van de sport en doorpakken op beleving. De verbinding met zakelijke gasten en de sport, dat is wat ons uniek maakt. En brengt onwijs veel kansen met zich mee voor zowel het Hotel als het Sportcentrum.

Daarnaast hoor ik nog steeds met regelmaat: ‘’Ik wist niet dat ik op Papendal kon slapen’’. Hiermee wil ik benadrukken dat Papendal niet alleen staat voor topsport. Iedereen is welkom op Papendal. Of het nu gaat om een congres, vergadering of een hotelovernachting.

Sophie: Welke kansen en uitdagingen zie jij voor het Hotel?
De concurrentie is erg hoog in de vergadermarkt. Om als top vergaderlocatie te blijven ontwikkelen is het van belang om de juiste focus te leggen op de toekomst. Innovatie speelt hierbij een grote rol maar is ook zeker een uitdaging. De topsportkennis die wij in huis hebben kunnen we meer delen met onze zakelijke gasten. We zijn bijvoorbeeld nu al stappen aan het maken om sportclinics en sportsprekers meer te integreren in de programma’s van onze gasten. 

Jochem: Op Papendal haal je alles eruit wat er in zit. Je wilt presteren. Op welke prestatie ben je het meest trotst?
Ik ben vooral trots op hetgeen dat we Papendal op alle fronten hebben kunnen ontwikkelen. We zijn niet alleen een Topsportcentrum, maar inmiddels een kenniscentrum op vakgebieden als voeding, duurzaamheid en innovatie.

Daarnaast vind ik het mooi om te zien dat atleten die op Papendal trainen een voorbeeld zijn voor vele kinderen. Regelmatig zijn er schoolprogramma’s op ons terrein en de dynamiek tussen jonge kinderen en topsporters vind ik heel mooi om te zien.

Sophie: Waar word je enthousiast van?
Ik word heel erg enthousiast van de vrijheid om te kunnen ondernemen. Om mijn eigen creativiteit te gebruiken en een gezonde organisatie neer te zetten. Ik ga heel goed op drukte en chaos. Daarnaast vind ik het leuk om strategieën te bedenken en uit te rollen binnen een organisatie.

De dynamiek in een organisatie vind ik heel erg belangrijk. Elke dag werken we allemaal hard om alles kwalitatief goed te laten verlopen. De drive om er alles uit te halen inspireert mij. Ik vind het dan ook leuk om te zien dat wij als organisatie meevaren op het gevoel van winnen en de prestaties in de sport.

Jochem: Wat is jouw drijfveer?
Ik haal mijn voldoening uit het werken in een omgeving waar iedereen bezig is om elke dag beter te worden.

Jochem: Je bent nu ook veel bezig met Parijs, kun je hier iets meer over vertellen?
​​​​​​​De komst van Sophie heeft mij de mogelijkheid gegeven om volop bezig te zijn met de Spelen in Parijs. NOC*NSF heeft Papendal, en mij als eindverantwoordelijke, gevraagd om de exploitatie en uitvoering van het TeamNL huis, in de volksmond vooral bekend als Holland Heineken Huis, op te pakken. Dit is een gigantisch project en een enorme eer, omdat hierbij alle facetten van mijn vak naar voren komen. Gastvrijheid is van belang, maar kennis van de topsport speelt zeker ook een grote rol. Het is onze taak om ervoor te zorgen dat alle stakeholders van TeamNL en de Nederlandse sport in het algemeen, zich thuis gaan voelen in het nationale huis tijdens de Olympische Spelen in Parijs volgend jaar zomer. Op dit moment zijn we druk bezig om alle partners te verzamelen en alles operationeel mogelijk te maken. We naderen het sluiten van een overeenkomst met een locatie waardoor we de mogelijkheid krijgen om dagelijks minimaal 4.500 enthousiaste Nederlandse TeamNL fans te ontvangen.

vrouwelijke sporter header
Uitgelicht

Menstruatie nog steeds taboe in (top)sport

7 uur geleden

blog 3
Uitgelicht

Wat is een symposium?

2 weken geleden

handbal
Uitgelicht

Papendal sportprestaties in april

4 weken geleden