Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Een kijkje achter de schermen | VIRO Familiedag

11/12/2017
VIRO Familiedag

Op 17 juni jl. stond de VIRO Familiedag op Sportcentrum Papendal in het teken van de Olympische Spelen. Een thema wat vaker op Papendal wordt ingezet als het gaat om een leuke en sportieve dag. Iedereen had een fantastische dag. InTouch geeft je een kijkje achter de schermen van de organisatie.

We beleefden alweer de vijfde editie van de jaarlijkse VIRO Familiedag. De organisatie daarvan is in handen van een vast team: Huub Kottink (financieel directeur), Lidy Leusink (directiesecretaresse), Fred van Manen (afdelingshoofd Mechanical Engineering Arnhem), Jeannette de Vries (Accountmanager Papendal) en Melissa van Delft (Sportcentrum Papendal).

Draaiboek
Het team komt zo’n vier keer bij elkaar: ”De organisatie begint al in januari. Dan blikken we eerst terug op de voorgaande Familiedag en bespreken – mede aan de hand van de enquête – eventuele verbeterpunten. Tegelijkertijd brainstormen we over de volgende editie. Gaandeweg richting de derde zaterdag van juni komen we steeds meer in detail en in vorm. Ons draaiboek is een flink houvast voor elke Familiedag, ook al zijn ze steeds verschillend. Het idee van dit jaar, de Olympische Spelen, komt van de dames.” “Betrokkenheid én vitaliteit zijn voor ons de belangrijkste motto’s. Het is elk jaar weer onze uitdaging om een uitgebalanceerd en daarmee aantrekkelijk programma samen te stellen. We zetten niet in op de sport zelf. Wel willen we mensen graag aanzetten tot beweging: goed voor lichaam en geest en wat nog gezellig wordt ook. Wat wil je nog meer!”

Loyaliteit & Kwaliteit
Sommige tradities van de Familiedag staan onomstotelijk vast. Jeannette: “VIRO werkt zoveel mogelijk met vaste partijen. Dat is voor ons ook fijn, voor het clubgevoel. Clown Noni zet de VIRO Familiedag meteen in zijn agenda en zegt er afspraken voor af.” Van een andere gewoonte is dit jaar afgezien: “We hadden elk jaar een Bekende Nederlander: Arnold Vanderlyde, Dennis van der Geest, Erik Hulzebosch. Iedere BN’er verzorgde ook een clinic. Vooral Arnold Vanderlyde speelde geweldig in op de naam VIRO met “VIRO pleziero”. We hebben dit jaar een keer geen BN’er uitgenodigd maar hebben gekozen voor een spetterende opening met live percussieband en samba dansers. Wie weet wat er volgend jaar gebeurt.” Ook leuk om te weten: van elke euro die VIRO besteedt op Papendal, gaat 25 cent naar de begeleiding van onze topsporters.

Teamspirit
Wel of geen BN’er: de teamspirit en het enthousiasme zijn er niet minder om. Fred en Huub benadrukken hoe belangrijk in dit verband hun contactpersonen op de vestigingen zijn: “Zij krijgen door hun aanstekelijke enthousiasme veel collega’s naar de Familiedag. En niet te vergeten hun partners en kinderen. Immers, het is de VIRO Familiedag!”

vrouwelijke sporter header
Uitgelicht

Menstruatie nog steeds taboe in (top)sport

1 dag geleden

blog 3
Uitgelicht

Wat is een symposium?

2 weken geleden

handbal
Uitgelicht

Papendal sportprestaties in april

4 weken geleden

Bijbehorende tags

Nieuws