Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Tophotel voor vleermuizen

04/03/2016
Tophotel voor vleermuizen

Artikel Stadswerk Magazine

Sportcentrum Papendal in Arnhem heeft niet alleen hoge ambities als het gaat om sportprestaties. ‘Het sportcentrum is zich ook bewust van de kansen en kwaliteiten op het gebied van natuur’, aldus Rob Klijnhout, gebouw- en groenbeheerder op het Sportcentrum. Op het sportcentrum zijn de afgelopen jaren vleermuisvoorzieningen ingebouwd en deze worden met succes gebruikt.

In één van de sporthotels zijn in 2008 in totaal acht inmetselkasten voor vleermuizen
aangebracht aan de oostelijke en westelijke gevel. Ook zijn tijdens de bouw van de Arnhemhal in 2011 voorzieningen voor vleermuizen gerealiseerd.

Dat inbouwkasten gebruikt worden door vleermuizen is inmiddels bekend. Verrassend is dat kraamkolonies ook gebruik maken van de inbouwkasten. De afgelopen vijf jaar is het gebruik van de inbouwvoorzieningen op Sportcentrum Papendal gemonitord en op basis daarvan kan een goed beeld worden geschetst van de succesfactoren.

Tijdens de monitoring is vastgesteld dat de voorzieningen met succes worden gebruikt door verschillende soorten vleermuizen. Vanaf het begin van de monitoring in 2011 zijn vleermuizen aanwezig in de inmetselkasten in het sporthotel. In totaal zijn vijf soorten vleermuizen vastgesteld, namelijk de gewone dwergvleermuis, ruige dwergvleermuis, laatvlieger, gewone grootoorvleermuis en rosse vleermuis.

Wil je meer weten? Lees dan  het volledige artikel van Stadswerk Magazine.

arnhemse jongeren afb 760 x 456
Uitgelicht

Aftrap van een uniek olympisch avontuur voor jongeren uit Arnhem-Oost

1 week geleden

fotos nocnsfnl
Uitgelicht

TeamNL Paralympische Talentdag

1 week geleden

Papendal_BMX_03
Uitgelicht

24-25

Feb 2024

Worldcup BMX (AUS)

Bijbehorende tags

Vastgoed