Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Terugblik 2023

22/12/2023

Het einde van 2023 nadert en dan blik ik (Jochem Schellens, directeur Hotel- en Sportcentrum Papendal) graag weer even terug op het afgelopen jaar. Van hoogtepunten en uitdagingen tot bijzondere momenten. Het was er allemaal. Samen met het enthousiasme van team Papendal, alle bezoekers en de enorme inzet van al onze sporters, ben ik trots op wat we hebben bereikt. Op naar een nog mooier olympisch jaar: 2024!

  • Met 3.861 muffins, 1.364 cheesecakes, 3.4917 gekookte eieren, 25.692 gebakken eieren, 5.299 egg muffins, 54.083 stuks fruit, 4.735 maaltijdsalades en 11.485 bakjes sportkwark hebben we o.a. onze sporters weer kunnen voorzien van de lekkerste maaltijden.
  • Extra trots ben ik op de sportprestaties die zijn neergezet; maar liefst 20 Papendallers zijn wereldkampioen geworden en vele andere prijzen zijn binnengesleept.
  • Ook hebben we weer ruim 35 nieuwe sporters van verschillende disciplines aan ons TeamNL centrum mogen verbinden.

Dat sport op Papendal ontzettend belangrijk is mag duidelijk zijn, toch wil ik blijven benadrukken dat Papendal voor iedereen toegankelijk is.

Voor hotelovernachtingen en het organiseren van congressen en evenementen op ons terrein kun je uitstekend terecht bij Hotel Papendal. Wist je bijvoorbeeld dat in het jaar 2023:

  • 983 bedrijven een zakelijke bijeenkomst bij ons hebben georganiseerd?
  • 43.502 gasten 1 of meerdere nachten bij ons hebben geslapen?
  • 275 rondleidingen op ons terrein zijn gegeven?

Al deze gasten dragen bij aan de topsport en ik ben ontzettend dankbaar voor hen komst naar Papendal. Wist je dat 25% van de omzet van Hotel Papendal terugvloeit in het faciliteren van de topsport?

TeamNL Huis Parijs
Ik ben erg trots om de thuisbasis die we in Nederland zijn voor TeamNL, ook met alle betrokken partijen in Parijs te mogen realiseren. Dit jaar ben ik samen met het team begonnen om het TeamNL Huis in Parijs vorm te geven. Het TeamNL Huis is hét kloppende hart voor de Nederlandse sport, begeleiding, fans, familie en vrienden, maar ook voor de partners van de Nederlandse sport. In het TeamNL Huis kunnen Oranjefans live álle wedstrijden volgen waaraan Nederlandse sporters meedoen. Natuurlijk vinden er ’s avonds ook de traditionele feestelijke huldigingen plaats. Daarnaast worden er ook andere functies van het TeamNL Huis door Papendal ingevuld. Er komt een duurzaam restaurant in het TeamNL Huis (met ook voor vegetariërs een uitgebreide kaart) waar voornamelijk biologische en lokale producten worden gebruikt. Het huis krijgt op energiegebied eveneens een duurzaam karakter.

Fit voor de toekomst
Dat is waar Papendal de komende jaren naar streeft op het gebied van duurzaamheid. Eén van de redenen waarom wij vooroplopen op het gebied van duurzaamheid en een echte duurzaamheidsfilosofie hebben, is vanwege het feit dat we hier in een natura 2000 gebied liggen. Natura 2000 is een Europees netwerk van beschermde natuurgebieden. In deze Natura 2000-gebieden worden bepaalde dieren, planten en hun natuurlijke leefomgeving beschermd om de biodiversiteit (soortenrijkdom) te behouden.

BMX en Airborne Freedom Run
Voor de 11e keer hebben we dit jaar de BMX Racing World Cup georganiseerd. Wederom een mooie (en warme) editie. Een ander bijzonder evenement was de Airborne Freedom Run in september, voorheen Bridge to Bridge. Voor het eerst dit jaar in handen van Papendal en de Stichting Bridge to Bridge. Met maar liefst 3.000 deelnemers uit meer dan acht verschillende landen hebben we een mooie editie neergezet. Komend jaar gaan we er met elkaar een nog mooier event van maken!

2024 belooft een bijzonder jaar te worden met de Olympische en Paralympische Spelen in het vooruitzicht. Namens mijzelf & Team Papendal wens ik jou hele fijne feestdagen en een sportief maar bovenal gezond 2024 toe!

Finale Olympische Spirit – Winnaars
Uitgelicht

Leerlingen in prijzen met technologische innovaties voor de Olympische en Paralympische Spelen

1 week geleden

66710055_BSR_AGENCY min
Uitgelicht

Papendal sportprestaties in mei

1 week geleden

vrouwelijke sporter header
Uitgelicht

Menstruatie nog steeds taboe in (top)sport

2 weken geleden