Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Papendal wederom geaccrediteerd als CTO

07/12/2016
Papendal wederom geaccrediteerd als CTO

Sportcentrum Papendal is door NOC*NSF geaccrediteerd als Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) voor de periode 2016 – 2020. De accreditatie betekent een verlenging van de officiële erkenning van Sportcentrum Papendal als topsportcentrum dat senioren- en instroomprogramma’s onder regie van de sportbonden optimaal faciliteert.

In 2009 ontving Sportcentrum Papendal zijn eerste officiële CTO-accreditatie. Destijds nieuw in het leven geroepen door NOC*NSF om onderscheid te maken tussen topsportcentra die de optimale omstandigheden voor talenten en topsporters hebben gecreëerd en de centra die dit (nog) niet hebben gerealiseerd. In 2009 trainden er ruim 100 talenten en topsporters op CTO Papendal, de afgelopen zeven jaar is dit aantal opgelopen tot ruim 400.

Bewezen concept

Het concept van de Centra voor Topsport en Onderwijs in Nederland heeft bij de Spelen in Rio de Janeiro zijn waarde meer dan bewezen. Het aantal Top10 prestaties en de diversiteit van de verschillende presterende sporten bij de Olympische Spelen is grotendeels voortgekomen uit programma’s die op de Topsportcentra zijn geconcentreerd. Op de Olympische en Paralympische Spelen in Rio de Janeiro behaalden de topsporters die #OpPapendal trainen in totaal 10 keer goud, 14 keer zilver en 9 keer brons.

Centra voor Topsport en Onderwijs

De CTO’s zijn bedoeld voor de hoogste nationale senioren en talenten van topsportprogramma’s van bonden. Uniek aan de CTO’s is dat op één locatie fulltime trainen, studeren en wonen optimaal te combineren is, met minimale reistijden.

De eisen waaraan CTO’s moeten voldoen om te worden erkend en geaccrediteerd door NOC*NSF, liggen op het gebied van organisatie, infrastructuur, trainingsaccommodaties, onderwijs, huisvesting, experts/begeleiding en (para)medische voorzieningen. Daarnaast moeten CTO’s minstens twee sportbonden, vier programma’s en 50 topsporters ‘in huis’ hebben en faciliteren op het gebied van trainen, wonen en studeren.

vrouwelijke sporter header
Uitgelicht

Menstruatie nog steeds taboe in (top)sport

1 dag geleden

blog 3
Uitgelicht

Wat is een symposium?

2 weken geleden

handbal
Uitgelicht

Papendal sportprestaties in april

4 weken geleden

Bijbehorende tags

CTO