Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Samenwerking (para)medische partners verlengd

03/04/2019
Topsporters op Papendal t/m 2020 verzekerd van goede (para)medische zorg

Sportcentrum Papendal heeft de samenwerkingen met haar partners op het gebied van (para)medische zorg verlengd. Op 29 maart jl. werd hiertoe de laatste overeenkomst getekend met Ziekenhuis de Gelderse Vallei (ZGV).  Eerder werden de samenwerkingen met het Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP) en Preaz al verlengd.

In topsport zoek je steeds je grenzen op. En regelmatig ga je erover heen, dat gaat nog weleens ten koste van je lijf. Daarom is het enorm belangrijk om een team van goede medische specialisten rond de topsporters te verzamelen. Sportartsen, fysiotherapeuten maar ook sportmasseurs. Vaste experts die de topsporters goed kennen en het hele jaar door begeleiden. Zodat ze zo fit mogelijk aan de start van wedstrijden kunnen verschijnen.

Sportcentrum Papendal werkt voor de (para)medische zorg van de topsporters samen met diverse partijen. Drie organisaties zijn betrokken bij meerdere topsportprogramma’s #OpPapendal: de afdeling Topsportgeneeskunde van Ziekenhuis de Gelderse Vallei (ZGV), het Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP) en Preaz (voor sportmassage). Deze samenwerkingen zijn al jarenlang succesvol en werden dan ook allemaal verlengd.

In 2018 werden de nieuwe overeenkomsten met het SMCP en Preaz al ondertekend. Met de ondertekening van de overeenkomst met Ziekenhuis de Gelderse Vallei op 29 maart zijn nu alle samenwerkingen officieel gecontinueerd. De overeenkomst met ZGV, die loopt tot eind 2020, werd getekend door Mirjam van ’t Veld, voorzitter van de raad van bestuur van ZGV en Jochem Schellens, directeur Sportcentrum Papendal. Jochem Schellens: “Dit is heel goed nieuws. Goede (para)medische zorg is onmisbaar in de topsport. Ik ben blij dat we de verschillende succesvolle samenwerkingen de komende jaren kunnen voortzetten en uitbouwen.”

Papendal_medische zorg
Papendal_medische zorg
TeamNLhuis4_5 robkemps
Uitgelicht

Rob Kemps host TeamNL Huis in Parijs

5 dagen geleden

65031801_BSR_AGENCY (1) min
Uitgelicht

Papendal sportprestaties in maart

5 dagen geleden

2024 04 02 Princess Margriet of the Netherlands
Uitgelicht

Prinses Margriet bezoekt paralympische sporters TeamNL op Papendal

1 week geleden

Bijbehorende tags

Topsport