Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Samenwerking BMX & NTFU

16/02/2017
Sportcentrum Papendal en Wielersportbond NTFU intensiveren samenwerking

Sportcentrum Papendal en Wielersportbond NTFU intensiveren in 2017 en 2018 hun samenwerking. Na de eerste Holland Classic op Papendal in september 2016 maakt dit wielerevent door Gelderland in 2017 en 2018 deel uit van een driedaags Festivalweekend op Papendal, met de UCI BMX Supercross World Cup én een Muziek- en Foodtruckfestival. Deelnemers aan de Holland Classic hebben gratis toegang tot het Festivalterrein en natuurlijk tot de BMX World Cup. Het evenement wordt gehouden van vrijdag 5 tot en met zondag 7 mei 2017.

Directeur van Papendal Jochem Schellens vindt de samenwerking belangrijk: “Er komen hierdoor nu jaarlijks duizenden mountainbike- en wielerliefhebbers naar Papendal. We bieden hen naast een prachtig Gelders parkoers over de Veluwe, door de Betuwe en het Rivierengebied nu ook een extra dimensie aan dankzij het Festival. Eerst zelf actief sporten en daarna of tussendoor genieten van muziek, food én natuurlijk het topsportevenement dat we met de BMX World Cup al sinds 2011 in huis hebben.”

Ook Erik Tolboom, manager marketing en communicatie van de NTFU is blij met de vernieuwde samenwerking: “De Holland Classic is op zich al uniek omdat één of meerdere lussen van 20 tot 60 kilometer kunnen worden gereden door de mooiste streken van Gelderland. De BMX-wedstrijden en het Festival op Papendal vormen natuurlijk de slagroom op de taart. Dit voelt heel goed, en mede daarom hebben we een optie genomen met Sportcentrum Papendal voor nóg eens 2 jaar.”

UCI BMX Supercross World Cup

Olympische medaillewinnaars Jelle van Gorkom en Laura Smulders en publiekslievelingen zoals wereldkampioen Niek Kimmann en Twan van Gendt gaan op eigen bodem de strijd aan met buitenlandse wereldtoppers. De UCI BMX Supercross World Cup wordt op zaterdag 6 én zondag 7 mei 2017 alweer voor de zevende keer gehouden op Papendal. Nieuw is dat er nu op beide dagen een World Cup ronde is.

De kaartverkoop voor dit topevenement, dat wederom ondersteund wordt door provincie Gelderland en gemeente Arnhem,  is gestart op woensdag  1 februari 2017. Alle informatie vindt u op de speciale websites van BMX World Cup Papendal en de Holland Classic-website van de NTFU.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————–
Niet voor publicatie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Laurens van Waardenburg, Sales- en Eventmanager Sportcentrum Papendal, via e-mailadres laurens.vanwaardenburg@papendal.nl en/of mobiel telefoonnummer 06-14457004. Voor contact met de Wielersportbond NTFU kunt u contact opnemen met Erik Tolboom, manager Marketing en Communicatie van de NTFU, via e-mailadres etolboom@ntfu.nl  en/of mobiel telefoonnummer 06-45872842.

Finale Olympische Spirit – Winnaars
Uitgelicht

Leerlingen in prijzen met technologische innovaties voor de Olympische en Paralympische Spelen

1 week geleden

66710055_BSR_AGENCY min
Uitgelicht

Papendal sportprestaties in mei

1 week geleden

vrouwelijke sporter header
Uitgelicht

Menstruatie nog steeds taboe in (top)sport

2 weken geleden

Bijbehorende tags

Holland Classic BMX Supercross