Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Rousselot opnieuw partner voor atleten op weg naar Olympische Spelen – Parijs 2024

22/11/2021

Rousselot verlengt de samenwerking met Papendal, het Olympic Training Centre en de grootste landelijke voorziening voor topsport en onderwijs (TeamNL Center) in Nederland.

Rousselot®, het gezondheidsmerk van Darling Ingredients’ en wereldleider op het gebied van collageen oplossingen(1), is zeer verheugd om de samenwerking met Papendal te verlengen.

In 2015 is de samenwerking tussen Rousselot en Papendal gestart om samen aan verschillende R&D-projecten te werken op het gebied van sportvoeding. De samenwerking ontwikkelde zich verder in 2019, waarbij Rousselot de officiële leverancier collageenpeptiden van Papendal is geworden. Hierdoor krijgen Nederlandse atleten hoogwaardige voedingsondersteuning. Naast het voortzetten van de samenwerking, zal Rousselot ook de Olympische en Paralympische atleten van Papendal voorzien van Peptan® terwijl ze zich voorbereiden op de zomerspelen van 2024 in Parijs. Peptan is het toonaangevende assortiment voor collageenpeptide-oplossingen en erkend dat de hersteltijden na inspanning worden verkort.(2)

“We zijn verheugd om onze samenwerking met Papendal voort te zetten, en onze collageenpeptideproducten te blijven innoveren voor gebruik in het TeamNL Centrum”, aldus Randall C. Stuewe, voorzitter en CEO van Darling Ingredients. “We zijn trots om Peptan te promoten, Rousselot’s belangrijkste reeks van collageenoplossingen, die resultaten opleveren voor de atleten.”

“Al tientallen jaren zijn we nieuwe manieren aan het ontdekken om gezondheid en welzijn te bevorderen door middel van onze hoogwaardige en wetenschappelijk onderbouwde ingrediënten”, zegt Gaetan Noiret, Global Director, Rousselot Health & Nutrition. “Onze samenwerking met Papendal heeft ons in staat gesteld om deze toewijding naar een hoger niveau te tillen. Met de juiste data bekijken we de voordelen die Peptan-collageenpeptiden topsporters kan bieden, en mogelijke toepassingen in een bredere markt. We kijken ernaar uit om deze samenwerking te bevorderen door middel van het delen van deskundige kennis, co-promotie-activiteiten en ontwikkeling van applicaties op de lange termijn, terwijl we de olympische atleten van Papendal ondersteunen met onze hoogwaardige collageenoplossingen.”

Spotlight op sportherstel
Het voortzetten van de samenwerking van Rousselot en Papendal komt op het juiste moment. De belangstelling voor oplossingen voor sportherstel is ongekend hoog onder wetenschappers, professionele sporters en het grote publiek. Van bioactieve collageenpeptide-ingrediënten zoals Rousselot’s Peptan is aangetoond dat het helpt spierpijn te verminderen, spierherstel te ondersteunen en hersteltijden te versnellen, waardoor atleten harder kunnen trainen met minder pauzes in hun trainingsschema’s. (3) De bewustwording van de prestatievoordelen die worden geboden door collageeningrediënten zorgt voor een sterke groei in de sportvoedingsmarkt. Meer dan een derde van de wereldwijde consumenten die supplementen voor sportprestaties kopen, doet dit om het herstel te bevorderen.(4) Tegelijkertijd wordt voorspeld dat voedingsproducten, die eiwitten bevatten, een CAGR-groeipercentage van 9,7% zullen opleveren tussen 2020-2025.(5)

Volgende generatie voorzien van sport successen
Na het succes in aanloop naar de Olympische Spelen van Tokyo 2020, zal Rousselot ook weer nauw samenwerken met diëtisten en chef-koks van Papendal. Om zo de atleten – en het grote publiek – te informeren over de centrale rol die collageen speelt bij het onderhouden van gezonde botten, huid, spieren en gewrichten.

“Vanaf het begin van de R&D-samenwerking zijn we enthousiast over hoe we onze atleten en diëtisten kunnen blijven ondersteunen door onze samenwerking met Rousselot”, aldus Dr. Jeroen Wouters, Innovation Manager Sport & Nutrition op Papendal. “Sporters krijgen in ons Topsportrestaurant Peptan-collageenpeptiden aangeboden, waaronder een sinaasappelsapdrank, poedersupplementen en een dosis op reisformaat voor voeding voor onderweg. Ook kunnen sporters workshops bijwonen die worden georganiseerd door onze diëtisten, met de nieuwste inzichten van voedingsdeskundigen van Rousselot, die hen zullen helpen beter te begrijpen welke rol goede sportvoeding speelt bij het stimuleren van een topprestatie”.(6)

Ga voor meer informatie over Peptan en de mogelijkheden van een volledig natuurlijke sportvoedingsoplossing naar: https://www.peptan.com/sports-nutrition/

 

1 Global Gelatin Market Insights Forecast to 2026, Calibre Research, 2020.
2 Clifford et al., ‘The effects of collagen peptides on muscle damage, inflammation and bone turnover following exercise: a randomized, controlled trial’, Amino Acids, no. 51, pg. 691-704.
3 Ibid, Clifford et al
4 Euromonitor, International Health and Nutrition Survey, 2019
5 Euromonitor: Research Dive, Impact Analysis of COVID-19 on Sports Nutrition and Supplements market
6 Shaw G, Lee-Barthel A, Ross ML, Wang B, Baar K. Vitamin C-enriched gelatin supplementation before intermittent activity augments collagen synthesis. Am J Clin Nutr. 2017;105(1):136-143. doi:10.3945/ajcn.116.138594 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5183725/

Finale Olympische Spirit – Winnaars
Uitgelicht

Leerlingen in prijzen met technologische innovaties voor de Olympische en Paralympische Spelen

2 weken geleden

66710055_BSR_AGENCY min
Uitgelicht

Papendal sportprestaties in mei

2 weken geleden

vrouwelijke sporter header
Uitgelicht

Menstruatie nog steeds taboe in (top)sport

3 weken geleden

Bijbehorende tags

Samenwerking Nieuws