Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Prinses Margriet opent fototentoonstelling op Papendal

19/08/2021

Prinses Margriet opende donderdag 19 augustus 2021 de fototentoonstelling ‘De evolutie van de paralympische sport (1980 – 2021)’ op Papendal in Arnhem. De expositie is een verjaardagscadeau van provincie Gelderland en gemeente Arnhem aan sportcentrum Papendal. Het nationale topsportcentrum bestaat 50 jaar.

Cadeau aan Papendal

Gelders gedeputeerde Peter van ’t Hoog: “Ons motto is: iedereen die wil, moet kunnen meedoen. Inclusie is belangrijk, ook in de sport. Daarom ben ik blij met steeds grote aandacht voor ook de mindervalide sporters. Ik wens ze heel veel succes in Japan! Deze tentoonstelling, dit cadeau dus, laat verschillende, mooie hoogtepunten zien.” Peter van ’t Hoog onthulde samen met Bob Roelofs, wethouder van de gemeente Arnhem, het eerste fotodoek aan Prinses Margriet. De tentoonstelling loopt van 19 augustus tot 1 november 2021.

Inclusie

Gelderland wil inclusie in de sport. Het provinciaal motto is: Iedereen kan meedoen met sport! Zo werkt Gelderland aan het projectplan ‘Uniek groot worden in Gelderland’ samen met HAN, GSF en Top Sport Gelderland. Dat moet bewerkstelligen dat meer Gelderse talenten met een beperking worden gescout en zich kunnen doorstromen naar de programma’s van de nationale selecties.

Ontwikkeling Paralympische sport

Gedeputeerde Peter van ’t Hoog heette de prinses welkom namens provincie Gelderland. Bondscoach van het Nederlands heren zitvolleybalteam Hans Mater, bondscoach Paralympisch wielrennen Eelke van der Wal en BMX’er en zilverenmedaillewinnaar Jelle van Gorkom spraken de aanwezigen toe. Hierna overhandigde Johan Reekers een fakkel aan Prinses Margriet. Met de symbolische ontsteking van de Olympische vlam heeft de prinses de fototentoonstelling officieel geopend. Reekers won in 1980 goud als zitvolleyballer bij de Paralympische Spelen in Arnhem. Nederland hield toen voor het eerst zo’n groot Paralympisch evenement. De tentoonstelling op Papendal laat met 24 grote foto’s zien hoe Paralympische sport zich sinds 1980 heeft ontwikkeld.

Opening door Prinses Margriet

Als bestuurder van het Rode Kruis is Prinses Margriet sinds juni 1980 betrokken bij de organisatie. In dat jaar opende zij ook de Paralympische Spelen in Arnhem, de 6e editie. Sindsdien is de prinses erg betrokken bij de paralympische sport. In 2005 werd ze lid van het erebestuur van het Internationaal Paralympisch Comité.

50536151_BSR_AGENCY
Uitgelicht

Terugblik op een succesvolle sportzomer

4 weken geleden

nieuw project 6
Uitgelicht

Papendal exploiteert TeamNL Huis

2 maanden geleden

Sfeerimpressie Zomervreugde Festival Bilal Wahib Papendal Arnhem scaled
Uitgelicht

Zomervreugde terug naar de basis als eendaags festival op Papendal Arnhem

4 maanden geleden