Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Patiënten Gelderse Vallei proeven quinoa

10/03/2016
Patiënten Gelderse Vallei proeven quinoa

Chefkok en manager van het Topsportrestaurant Erik te Velthuis en Papendal programma-expert voedingsinnovatie Jeroen Wouters hebben vandaag patiënten en personeel van Ziekenhuis de Gelderse Vallei kennis laten maken met diverse bereidingen van quinoa. 

Het initiatief is onderdeel van het project Eat2Move waarin gewerkt wordt aan optimale voeding voor de bevordering van prestatie en herstel in (top)sport en zorg. Herstelvoeding is erg belangrijk in topsport. Op Papendal zijn hierin de laatste jaren veel stappen gezet en innovaties ontwikkeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de herstel-sportkwark van Erik te Velthuis. Veel innovaties zijn echter ook toe te passen in de zorg, waar patiënten bijvoorbeeld herstellen van een ingrijpende operatie.

Als voedingsziekenhuis is de Gelderse Vallei steeds op zoek naar nieuwe voedingsmiddelen. De quinoa die vandaag geproefd werd is afkomstig van Greenfood50. Quinoa is een bron van eiwit en de mineralen fosfor, koper en magnesium. Daarnaast bevat quinoa vezels en B-vitamines. Het is een goed alternatief voor rijst, couscous of aardappelen en past in een gezond en gevarieerd eetpatroon. Ziekenhuis Gelderse Vallei wilde patiënten, bezoekers en medewerkers laten kennismaken met de mogelijkheden van quinoa. Vandaar dat Erik werd uitgenodigd om een aantal toepassingen te laten zien, in het Topsportrestaurant op Papendal wordt namelijk al veel met quinoa gekookt. Aanwezigen hebben quinoa-zalm salades, quinoa pannenkoeken, cakejes en crackers kunnen proeven, de reacties waren zeer positief.

vrouwelijke sporter header
Uitgelicht

Menstruatie nog steeds taboe in (top)sport

1 dag geleden

blog 3
Uitgelicht

Wat is een symposium?

2 weken geleden

handbal
Uitgelicht

Papendal sportprestaties in april

4 weken geleden

Bijbehorende tags

Innovatie Topsportrestaurant