Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Papendal uitgeroepen tot Sportinnovator centrum

09/02/2016
Papendal uitgeroepen tot Sportinnovator centrum

Sportcentrum Papendal is één van de drie Sportinnovator centra in Nederland, dat is vandaag in Den Haag door Minister Schippers en het Topteam Sport bekendgemaakt. Hiermee behoort Papendal tot de eerste lichting Sportinnovatoren binnen de Kennis- en innovatieagenda sport 2015 – 2020, waarmee het Topteam Sport een duurzaam en rendabel sportinnovatie-ecosysteem beoogt op te bouwen. 

De toekenning van het Sportinnovator keurmerk, vanuit het ZonMw-programma Sportinnovator, betekent de erkenning van Sportcentrum Papendal als ontmoetingsplaats waar structureel rendabele sportinnovaties worden ontwikkeld door onderzoek, het bedrijfsleven, overheden en de sport samen te brengen. Aan de toekenning is een uitgebreid traject voorafgegaan, Papendal is beoordeeld op kwaliteitseisen als strategie, operationele uitwerking, samenwerking en financiering.

Jochem Schellens, directeur Sportcentrum Papendal: “Door de toekenning kunnen we de prestatiemonitoring van de topsporters op Papendal waarborgen, het biedt ons mogelijkheden om de testbatterij loop- en meetanalyses voor de diverse trainingsprogramma’s te blijven ontwikkelen. Daarnaast stelt de toekenning ons in staat om te blijven innoveren op diverse thema’s zoals voeding. We gaan voortborduren op initiatieven die in de afgelopen periode zijn ontplooid waaronder het samenwerkingsverband Eat2Move waarin acht Gelderse organisaties, met steun van de Provincie Gelderland, werken aan optimale voeding voor prestatie en herstel in (top)sport en zorg.”

Over het ZonMw-programma Sportinnovator 
Om het maatschappelijke en economische rendement van kennis en innovatie in de sport te verhogen heeft het Topteam Sport, in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de Kennis- en innovatieagenda sport 2015 – 2020 opgesteld. Het Topteam Sport zet in op een drietal pijlers; Sportinnovator ideeën, projecten en centra, om de samenhang en kwaliteit van de diverse initiatieven op het gebied van innovatie in Nederland op een hoger niveau te brengen.

Meer informatie over het Sportinnovator programma op www.sportinnovator.nl.

vrouwelijke sporter header
Uitgelicht

Menstruatie nog steeds taboe in (top)sport

2 dagen geleden

blog 3
Uitgelicht

Wat is een symposium?

2 weken geleden

handbal
Uitgelicht

Papendal sportprestaties in april

4 weken geleden

Bijbehorende tags

Innovatie Topsport