Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Papendal sportprestaties in november

01/12/2023

November was een maand vol spanning en glorie voor de judoka’s #OpPapendal. Zij namen deel aan zowel het EK Judo, als het EK Judo -23. Van Montpellier (Frankrijk ) tot Potsdam (Duitsland) lieten de Nederlandse atleten indrukwekkende prestaties zien. We nemen je graag mee door alle hoogtepunten van deze twee toernooien.

Montpellier (3-5 november): drie bronzen medailles

In de Zuid-Franse stad Montpellier werd TeamNL op het EK Judo vertegenwoordigd door maar liefst 16 judoka’s. In totaal was er een internationaal veld van 46 landen. De prestaties van de atleten leverde Nederland een 16e plek op in het eindklassement.

Er werden drie bronzen medailles gewonnen door de Papendallers. Jelle Snippe won er één in de mannen +100kg klasse, Sanne van Dijke in de dames -70kg klasse en Marit Kamps in de +78kg klasse. Daarnaast waren er nog drie vijfde plaatsen, met Noël van ’t End in de mannen -90kg klasse, Guusje Steenhuis in de dames -78kg klasse en Keren Stevenson in de dames +78kg klasse. Roy Meyer (mannen +100kg) en Joanne van Lieshout (dames -63kg) voegde hier nog twee zevende plaatsen aan toe, waardoor de judoka’s tevreden terug kunnen kijken op hun prestaties in Frankrijk.

Potsdam (17-19 november): drie gouden medailles, een zilveren medaille en een bronzen medaille

De judo triomf zette zich voort in Potsdam bij het EK Judo -23.  In totaal reisden 17 Nederlandse judoka’s af naar de Duitse stad. In totaal veroverde de Papendallers maar liefst vier individuele medailles, waaronder drie gouden medailles. Vera Wandel schitterde in de dames -48kg klasse, Elin Hellinger toonde haar klasse in de dames -57kg categorie en Koen Heg domineerde in de mannen -73kg klasse. Yael van Heemst voegde hier nog een bronzen medaille aan toe in de dames -78kg klasse.

Naast deze individuele wedstrijden, deden de Nederlandse judoka’s ook mee aan het Mixed Team toernooi. Hier wonnen ze een zilveren medaille.

Kortom, een geslaagde maand voor onze judoka’s #OpPapendal. Benieuwd welke wedstrijden/toernooien er de komende maanden plaats vinden? Kijk dan in onze wedstrijdkalender!