Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Papendal sportprestaties in mei

04/06/2024

Olympische tickets, gouden medailles en historische overwinningen! Mei was een indrukwekkende maand voor de Papendallers. Van het veiligstellen van olympische tickets tot het winnen van medailles op wereldkampioenschappen, onze atleten hebben weer laten zien wat ze in huis hebben. Lees snel verder voor een overzicht van hun geweldige prestaties!

Olympische Kwalificaties: Tickets naar Parijs
Op 4 en 5 mei vonden de World Athletics Relays plaats op de Bahama’s. Vijf Nederlandse estafetteteams streden om kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs, waarvan drie teams succesvol waren. De vrouwen 4x400m, de vrouwen 4x100m en het 4x400m mixed team wisten een olympisch ticket te bemachtigen. Het 4×400 mixed team won daarnaast een zilveren medaille op het WK Relays.

Ook op het kwalificatietoernooi handboogschieten (OKT) wisten twee Nederlandse schutters zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. De prestatie van Steve wijler en Senna Roos op het OKT leverden hun een individueel startbewijs voor Parijs op.

Daarnaast wisten Laura van de Winkel, Quinty Roeffen en Gaby Schloesser zich op het EK in Essen voor de finale recurve te plaatsen. Hiermee hebben ze een teamticket voor de spelen weten te bemachtigen.

Gouden Medailles bij het EK Handboogschieten
Op het EK handboogschieten in Essen wonnen Sanne de Laat en Mike Schloesser Nederland een gouden medaille bij de gemengde teams compound. Mike Schloesser won daarnaast brons op de compoundboog. Laura van de Winkel, Quinty Roeffen en Gaby Schloesser behaalden zilver op de recurve, terwijl Steve Wijler en Laura van de Winkel brons wonnen op de recurve mixed.

Wereldkampioenschappen Dammen: Drie keer goud!
Het Nederlands team domineerde het WK landenteams dammen in Portugal en behaalde goud in alle disciplines: klassiek, rapid en blitz. De Nederlandse vrouwen waren ook succesvol en veroverden in hun categorie brons bij zowel klassiek als blitz.

Handbalheren naar het WK 2025
De TeamNL Handbalheren hebben zich geplaatst voor het WK 2025 in Kroatië, Denemarken en Noorwegen. Nederland verloor het eerste WK play-off duel van Griekenland. Om een WK-ticket te bemachtigen moesten de mannen in eigen huis met minstens vijf doelpunten verschil winnen. En dat is ze gelukt!

WK BMX Medailles
Bij het WK BMX in Rock Hill, Verenigde Staten, won Niek Kimmann een zilveren medaille. Ondanks een sterke start vanaf de buitenkant kon hij net niet voorbij de Franse Daudet komen. Jason Noordam behaalde een bronzen medaille in de U23-categorie.

Joanne van Lieshout: Wereldkampioen Judo
In Abu Dhabi werd Joanne van Lieshout wereldkampioen judo in de klasse tot 63 kilogram. De 21-jarige Nederlandse versloeg in de finale de Poolse Angelika Szymanska met een waza-ari en bezorgde Nederland daarmee de eerste wereldtitel in vijftien jaar voor een vrouwelijke judoka.

WK Para-atletiek: Succes in Kobe
Van 17 tot en met 25 mei vond het WK para-atletiek plaats in Kobe, Japan. Papendaller Joël de Jong won zilver bij het verspringen. Daarnaast zijn er nog een aantal medailles gewonnen op het WK. Fleur Jong veroverde twee keer goud (verspringen & 100m), Marlene van Gansewinkel behaalde twee keer zilver (verspringen & 100m), Noah Mbuyamba won brons bij het verspringen en Noëlle Roorda pakte brons bij het speerwerpen.

Mei was een maand vol sportieve hoogtepunten en we zijn trots op de prestaties van onze Papendallers. We kijken uit naar de komende maanden en de verdere voorbereidingen voor de Olympische Spelen in Parijs!

Finale Olympische Spirit – Winnaars
Uitgelicht

Leerlingen in prijzen met technologische innovaties voor de Olympische en Paralympische Spelen

2 weken geleden

vrouwelijke sporter header
Uitgelicht

Menstruatie nog steeds taboe in (top)sport

3 weken geleden

blog 3
Uitgelicht

Wat is een symposium?

1 maand geleden