Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Papendal sportprestaties in februari

01/03/2024

Na een indrukwekkende reeks sportprestaties van onze Papendallers in januari, zijn er ook in februari weer veel medailles door onze Nederlandse atleten behaald. Lees verder voor de hoogtepunten van deze maand!

Bronzen medaille op de Grand Slam Judo in Parijs
Op 4 februari schitterde Guusje Steenhuis in de -78 kg klasse van de Grand Slam Judo in Parijs. Ze veroverde opnieuw het brons, een herhaling van haar prestatie van vorig jaar. In de strijd om het brons versloeg ze zelfs de huidige wereldkampioen. Een knappe prestatie!

Medailles wereldbeker BMX in Rotorua
De eerste twee rondes van de wereldbeker BMX vonden plaats op 10 en 11 februari in Rotorua, Nieuw-Zeeland. In de eerste ronde behaalde Laura Smulders een zilveren medaille. Niek Kimmann en Manon Veenstra behaalden ook het podium en wonnen beiden een bronzen medaille in de tweede ronde. De Nederlandse BMX’ers zullen op 24 en 25 februari weer de strijd aangaan in Australië om een podiumplek tijdens de derde en vierde rond.

Veel medailles voor Niels en Jeroen in Sappora
In de koude sneeuw van Sapporo, Japan, toonden Jeroen Kampschreur en Niels de Langen hun talent tijdens de para alpineskiën. Jeroen veroverde brons in de sitting giant slalom, maar daar kwamen nog een paar medailles bij. De sitting slalom bestond uit drie rondes en bij elke ronde wist hij op het podium te eindigen. Jeroen behaalde twee gouden medailles en een zilveren medaille. Maar hij was niet de enige Nederlander, want ook Niels had elke ronde een plaats op het podium. Hij behaalde een zilveren medaille en twee bronzen medailles.

7 medailles op de Judo Grand Slam in Baku
Baku was het strijdtoneel voor de Nederlandse judoka’s op 18 en 19 februari. Op de eerste dag wonnen Joanne van Lieshout (-63 kg) en Frank de Wit (-81 kg) brons. Op de tweede dag kwamen daar nog 5 medailles bij. Guusje Steenhuis behaalde goud, een mooie voortzetting van haar succes in Parijs begin februari. Vijf van de zeven Nederlandse judoka’s bereikten het finaleblok en wonnen hun laatste duel. Michael Korrel (-100 kg), Marit Kamps (+78 kg), Jelle Snippe (+100 kg), en Jur Spijkers (+100 kg) veroverden allemaal brons.

Para Alpine Ski World Cup in Wildschönau – 27 februari tot en met 2 maart
De Para Alpine Ski World Cup werd verplaatst van Hopfgarten naar Wildschonau (Oostenrijk) vanwege de sneeuwval. Jeroen Kampschreur voegde nog een zilveren medaille toe aan zijn indrukwekkende collectie in de sitting slalom. De giant slalom werd geannuleerd vanwege de weersomstandigheden.

Februari bracht weer veel mooie sportprestaties! Op naar de volgende maand!