Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Papendal sportprestaties in december

03/01/2024

December was een maand vol mooie prestaties van Papendallers in de wereldbekerwedstrijden van skeleton, snowboarden en paraskiën. Van Copper Mountain tot St. Moritz, ze waren overal te vinden. We nemen je graag mee door alle hoogtepunten van deze wedstrijden.

Skeleton: winst én een derde plek

Kimberley Bos heeft opnieuw laten zien dat ze bij de top behoort met in het begin van de maand een derde plek op de wereldbekerwedstrijd in La Plagne, Frankrijk. Even later bewees zij zich weer door een eerste plaats te behalen in Igls, Oostenrijk.

De komende maanden staan voor Kimberley in het teken van wereldbekerwedstrijden in Tsjechië, Noorwegen, Letland en Duitsland. Kort daarna zal ze meedoen aan het WK Skeleton in Winterberg, Duitsland.

Snowboarden: een tweede plek na eerste keer finals

Van 13-16 december vond de wereldbeker freestyle snowboarden plaats in Copper Mountain, Verenigde Staten. Papendallers Niek van der Velden en Sam Vermaat deden hieraan mee. Niek wist zich helaas niet te plaatsen voor de finales, Sam daarentegen wel. Dit was de eerste keer dat hij zich plaatste voor een finale met uiteindelijk een geweldig resultaat. Hij veroverde een tweede plek na 3 runs.

Paraskiën: één week vol wereldbekerwedstrijden

In de wereldbekerwedstrijden paraskiën, die plaatsvonden op 16-17 december in St. Moritz, Zwitserland en op 19-22 december in Steinach am Brenner, behaalden de Papendallers mooie resultaten.

De wereldbekerwedstrijd in St. Moritz draaide om het onderdeel afdaling. Hier deden Jeroen Kampschreur en Niels de Langen aan mee. Jeroen werd tijdens de eerste afdaling 2e met een tijd van 1:10.79, terwijl Niels 6e werd in een tijd van 1:13.30. Na de tweede afdaling mochten beide mannen het podium betreden. Met een tijd van 1:07.64 werd Jeroen 1e en Niels werd 3e in 1:09.63.

Een aantal dagen later werd er in het Oostenrijkse Steinach am Brenner gestreden op de onderdelen super G en reuzenslalom. Aan deze wereldbeker deden maar liefst 4 Papendallers mee, namelijk: Jeroen Kampschreur, Niels de Langen, Floris Meijer en Claire Petit.

De wedstrijd begon op 19 december met de eerste run van het onderdeel super G. Jeroen wist hier met ruim één seconde verschil een eerste plek te veroveren. Niels pakte een gedeelde derde plek. Claire werd in haar eerste run op super G 6e. In de tweede run wist Niels een tweede plek te veroveren. Floris werd zesde en Jeroen eindigde helaas in een DNF. Claire wist in haar tweede run een vierde plek te veroveren.

Op de tweede dag van de wereldbekerwedstrijd was het weer tijd voor twee runs op het onderdeel super G. Jeroen wist hierbij twee keer een tweede plek te veroveren, Niels werd twee keer zesde en Floris eindigde in de eerste run helaas met een DNF, in zijn tweede run werd hij achtste.

Op dag drie begonnen de paraskiërs aan het onderdeel reuzenslalom. Tijdens de eerste run werden goede resultaten neergezet. Niels pakte een podiumplaats en werd 3e, Jeroen 4e en Floris eindigde op een 10e plek. In de tweede run werd opnieuw een podiumplaats veroverd. Jeroen wist 2e te worden, Niels werd 5e en Floris 9e. Met beide runs van dit onderdeel gecombineerd eindigde Jeroen als 3e, Niels 4e en Floris 9e. De laatste dag met de laatste twee runs op de reuzenslalom werd helaas afgelast.

Kortom, een geslaagde maand voor de wintersporters #OpPapendal. Benieuwd welke wedstrijden/toernooien er de komende maanden plaats vinden? Kijk dan in onze wedstrijdkalender!