Papendal logo diapositief

Papendal sportprestaties in oktober

03/11/2023
Korfbal triomf, judo medailles en damsucces

De afgelopen maand is er door een hoop topatleten van Papendal over de hele wereld gestreden om titels en podiumplaatsen en wat hebben ze geweldige prestaties neergezet. Van dammen en judo tot korfbal, wij blikken graag met je terug op de mooiste sportprestaties van oktober.

Wereldkampioen Korfbal – De 11e Triomf!

Allereerst heeft Nederland opnieuw geschiedenis geschreven in de wereld van korfbal. Het Nederlandse korfbalteam, dat hybride traint op Papendal, bereikte een ongekende mijlpaal door voor de 11e keer wereldkampioen te worden in Taiwan, tijdens het WK dat plaatsvond van 20 oktober tot 29 oktober. Deze fantastische prestatie benadrukt nog maar eens hoe lang Nederland al op het hoogste niveau korfbalt.

Grand Slam Judo in Abu Dhabi – Vier medailles voor Nederland

Terwijl de korfballers in Taiwan bezig waren met het veroveren van hun 11e wereldtitel, vonden we onze judoka’s op de mat van de Grand Slam in Abu Dhabi. Met 11 Nederlandse judoka’s verspreidt over 8 verschillende gewichtsklassen werd Nederland goed vertegenwoordigd tijdens de Grand Slam. Uiteindelijk keerde TeamNL terug met vier medailles: Frank de Wit veroverde een zilveren medaille in de -81kg klasse, terwijl Naomi van Krevel (-52kg), Hilde Jager (-70kg) en Jelle Snippe (+100kg) hun bronzen medailles in ontvangst namen. Voor Van Krevel was dit haar eerste Grand Slam medaille.

WK Dammen op Curaçao – Zilver en Brons voor Nederland

Ook in de wereld van strategische denksporten verscheen Nederland op het podium. Tijdens het WK Dammen dat plaatsvond op Curaçao, streden 20 deelnemers om de podiumplaatsen. Iedereen speelde één ronde tegen elkaar, waardoor er in totaal 19 rondes gespeeld werden. Twee van de Nederlandse dammers, Jan Groenendijk en Martijn van Ijzeldoorn, lieten zien dat ze tot de wereldtop behoren. De competitie was intens en de ontknoping kwam pas op de laatste dag, maar uiteindelijk ging Jan Groenendijk naar huis met een zilveren medaille en won Martijn van Ijzeldoorn de bronzen medaille.

Brons op de WK Judo voor Junioren in Portugal

Als laatste, heeft Papendal ook een opkomende generatie met talentvolle atleten. In 2022 werd Julie Beurskens al Europees Kampioen Judo en afgelopen maand verscheen ze op haar eerste WK Junioren. Vanaf het begin van het toernooi won ze opeenvolgend tot aan de kwartfinales. Tijdens haar kwartfinale kwam er een einde aan deze winreeks, maar ze wist zich te herpakken en haar medaillewedstrijd draaide uit op een golden score. In slechts 10 seconden slaagde ze erin om haar tegenstander op haar rug te krijgen. Deze prachtige overwinning resulteerde in een welverdiende bronzen medaille voor Julie.

Één voor één mooie prestaties waar we als Papendal trots op mogen zijn. Benieuwd welke wedstrijden/toernooien er de komende maanden plaats vinden? Kijk dan in onze wedstrijdkalender!