Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Papendal officieel kandidaat WK BMX 2021

12/07/2018
Het bid wordt volgende week aangeboden aan de UCI

Sportcentrum Papendal stelt zich officieel kandidaat voor de wereldkampioenschappen BMX in 2021. Diverse stakeholders hebben inmiddels hun steun toegezegd.  Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het bid dat volgende week wordt aangeboden aan de UCI.

Begin mei, tijdens de wereldbeker BMX op Papendal, spraken Sportcentrum Papendal en de KNWU al de ambitie uit om de wereldkampioenschappen in 2021 te organiseren. Inmiddels hebben het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), de Provincie Gelderland en de Gemeente Arnhem officieel hun steun toegezegd.

Jochem Schellens, directeur Sportcentrum Papendal: “Ik ben verheugd met de steun van deze belangrijke stakeholders. Het is een cruciale stap op weg naar het binnenhalen van de WK BMX in 2021. Volgende week dienen we het bid in, daarna is het afwachten tot de UCI eind september de toekenning bekendmaakt. We hebben er vertrouwen in dit evenement te mogen organiseren.”

Kersverse wereldkampioen Laura Smulders: “Het was geweldig om wereldkampioen te worden in Baku, maar het is nog specialer om zo’n belangrijk toernooi op je thuisbaan te fietsen. Om je successen direct te kunnen vieren met het thuispubliek. Sportcentrum Papendal heeft de afgelopen jaren met de wereldbekers bewezen prachtige wedstrijden neer te kunnen zetten, de organisatie verdient het om zo’n WK te mogen organiseren.”

Over de WK BMX

De wereldkampioenschappen BMX duren 5 dagen met in totaal 4000 BMX’ers, in diverse categorieën vanaf 5 jaar. Alle races vinden plaats op de BMX-baan op Papendal, vanwege de diversiteit in leeftijden en klassen wordt er een tweede startheuvel gerealiseerd van 5 meter hoog. De races op het sportcentrum worden gecombineerd met side-events in de binnenstad van Arnhem, zoals een medal plaza en een Urban Sports Week. Voor de organisatie van het wereldkampioenschap werkt Sportcentrum Papendal samen met de KNWU en TIG Sports. Het evenement kent een begroting van ruim 4 miljoen euro.

Papendal_BMX_03
Papendal_BMX_01
Papendal_BMX_02
Finale Olympische Spirit – Winnaars
Uitgelicht

Leerlingen in prijzen met technologische innovaties voor de Olympische en Paralympische Spelen

1 week geleden

66710055_BSR_AGENCY min
Uitgelicht

Papendal sportprestaties in mei

1 week geleden

vrouwelijke sporter header
Uitgelicht

Menstruatie nog steeds taboe in (top)sport

2 weken geleden

Bijbehorende tags

BMX