Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Papendal krijgt een steeds internationaler karakter

16/08/2017
Steeds vaker internationale teams en topsporters op Papendal

Het aantal internationale teams en topsporters dat zich op Papendal voorbereidt op een toernooi is de laatste jaren sterk toegenomen. In het afgelopen anderhalf jaar waren meer dan 35 buitenlandse teams en tientallen individuele topsporters te gast op Papendal voor oefenduels en trainingsstages.

Vanaf morgenavond verblijft het Italiaanse heren volleybalteam, winnaar van Olympisch zilver in Rio de Janeiro, op Papendal. Zij spelen vrijdag en zaterdag de Gelderland Cup tegen de Nederlandse heren in Doetinchem en Apeldoorn maar overnachten en trainen op het sportcentrum in Arnhem. In het afgelopen anderhalf jaar zijn, op uitnodiging van de Nevobo, onder andere teams uit Duitsland, Spanje, België, Tsjechië, Rusland, Frankrijk en Japan op Papendal geweest. In mei ontvingen we voor een aantal dagen het damesteam van Rexona Volei Clube, de top volleybalclub uit Rio de Janeiro. Dit team, met de Nederlandse Anne Buijs, was op doorreis naar de Club World Championships in Japan.

Olympische kampioenen

Tijdens de WK atletiek bedankten de Amerikanen Christian Taylor en Tianna Bartoletta, beide meervoudig Olympisch kampioen, Papendal en de Atletiekunie voor de fijne trainingsomgeving in Arnhem. De Amerikanen maken deel uit van de internationale groep topatleten die begin 2015 met Rana Reider naar Papendal kwam toen hij door de Atletiekunie werd aangesteld als coach van de Nederlandse sprinters. Jochem Schellens, directeur Sportcentrum Papendal: “Het is bijzonder dat deze groep met internationale topatleten op ons centrum traint. Ze hebben het naar hun zin en hopen op Papendal te mogen blijven trainen. Dit zegt iets over de topsportcultuur en faciliteiten op ons trainingscentrum. Natuurlijk staat het belang van onze TeamNL atleten voorop maar zolang deze samenwerking twee kanten op werkt, faciliteren we hen graag.”

Trainingsstages

De judoka’s van Judo Bond Nederland zijn momenteel in voorbereiding op de WK Judo in Boedapest eind augustus. Daarom organiseerde de bond vorige week een internationaal trainingskamp op Papendal met circa 120 top judoka’s uit 10 landen. De week ervoor trainden de handboogschutters met collega’s uit Canada, Turkije en Saoedi Arabië. Buitenlandse teams komen echter niet alleen op uitnodiging maar ook op eigen gelegenheid naar Papendal. Denk hierbij aan BMX’ers uit de hele wereld, Chinese en Finse atleten en voetbalclubs zoals Gençlerbirliği SK uit Turkije en Chelsea FC, dat samenwerkt met Vitesse.

Jochem Schellens: “De afgelopen zomer was er een aangename bedrijvigheid op Papendal met teams van verschillende sporten, uit de hele wereld. Dat is voorgaande jaren weleens anders geweest. Het is goed om te zien dat we ook op dit vlak groeien en dat teams graag naar Papendal komen.”

TeamNLhuis4_5 robkemps
Uitgelicht

Rob Kemps host TeamNL Huis in Parijs

2 weken geleden

65031801_BSR_AGENCY (1) min
Uitgelicht

Papendal sportprestaties in maart

2 weken geleden

2024 04 02 Princess Margriet of the Netherlands
Uitgelicht

Prinses Margriet bezoekt paralympische sporters TeamNL op Papendal

2 weken geleden

Bijbehorende tags

#OpPapendal