Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Papendal exploiteert TeamNL Huis

26/07/2023

Papendal gaat in opdracht van NOC*NSF het TeamNL Huis tijdens de Olympische Spelen in Parijs exploiteren. Het TeamNL huis is hét kloppende hart voor de Nederlandse sport, begeleiding, fans, familie en vrienden, maar ook voor de partners van de Nederlandse sport.

In het TeamNL Huis kunnen Oranjefans live álle wedstrijden volgen waaraan Nederlandse sporters meedoen. Natuurlijk vinden er ’s avonds ook de traditionele feestelijke huldigingen plaats. Daarnaast worden er ook andere functies van het TeamNL huis door Papendal ingevuld. Er komt een duurzaam restaurant in het TeamNL Huis (met ook voor vegetariërs een uitgebreide kaart) waar voornamelijk biologische en lokale producten worden gebruikt. Het huis krijgt op energiegebied eveneens een duurzaam karakter.

Jochem Schellens, directeur Papendal: ‘’Wij zijn erg trots om de thuisbasis die we in Nederland zijn voor TeamNL, ook met alle betrokken partijen in Parijs te mogen realiseren’’.

Locatie
Het Nederlandse TeamNL Huis verrijst volgend jaar in gebouw Le Zénith in Parc de la Villette, het grootste park binnen de Parijse rondweg, de Boulevard Péripherique, waar ook het Franse en een aantal andere nationale olympische huizen worden gebouwd. Ook de Paralympische Spelen krijgen in dit park een eigen TeamNL Huis.

De grote partners van Team NL dragen allemaal bij aan de beide huizen en hebben elk hun eigen rol achter de oranje voordeur die open staat voor alle Nederlandse fans. Bier zal worden geschonken door Heineken, naamgever van het huis tot en met 2018. Dat was de laatste editie; bij de (uitgestelde) Olympische Spelen in Tokio (2021), was er door de coronamaatregelen voor het eerst geen Nederlands huis.

Kansen voor Arnhems team
De vrijwilligers-crew in het TeamNL Huis wordt volgend jaar uitgebreid met een bijzonder team uit Arnhem: een groep van 30 tot 50 jongeren vanuit het programma Arnhem Oost. Dit project, bedoeld om achterstanden in een aantal Arnhemse wijken aan te pakken, is gestart doorburgemeester Marcouch. In het TeamNL Huis zullen de jongeren diverse professionele rollen vervullen, van horeca tot techniek. Deelname levert niet alleen werkervaring op, maar ook meer perspectief op een baan na dit traject. Overigens moet de werving voor alle vrijwillige teams nog starten, begin volgend jaar.

Ticketverkoop
Binnenkort kun je ook tickets reserveren voor het TeamNL Huis. Houd teamNL.org in de gaten voor de start van de verkoop!

Lees hier het persbericht van NOC*NSF.

Finale Olympische Spirit – Winnaars
Uitgelicht

Leerlingen in prijzen met technologische innovaties voor de Olympische en Paralympische Spelen

2 weken geleden

66710055_BSR_AGENCY min
Uitgelicht

Papendal sportprestaties in mei

2 weken geleden

vrouwelijke sporter header
Uitgelicht

Menstruatie nog steeds taboe in (top)sport

3 weken geleden