Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Papendal en de Atletiekunie verlengen samenwerking

01/05/2019

De Atletiekunie heeft de supplierovereenkomst met Hotel- en congrescentrum Papendal verlengd. Sinds 2015 is de congres-, evenement-, sport en hotelaccommodatie als official supplier aan de Atletiekunie verbonden.

Met de samenwerking faciliteert Papendal de Atletiekunie om haar grootste congressen in het kloppende hart van de Nederlandse sport te organiseren. Zo is de jaarlijkse Looptrainersdag één van de grootste evenementen voor trainers in het land met meer dan 1200 deelnemers. Ook tijdens de Dag van de Atletiek komen meer dan 600 trainers en bestuurders naar Papendal toe. De Atletiekunie kan via haar netwerk een bijdrage leveren aan het vergroten van de naamsbekendheid van Hotel- en congrescentrum Papendal.

Thuisbasis van de atletieksport

Vanaf 2007 is de Atletiekunie met haar kantoor op Papendal gevestigd. Het is sindsdien ook de thuisbasis voor de topsportprogramma’s van de Atletiekunie. Steeds meer talenten en atleten kiezen voor Papendal. De fulltime topsportprogramma’s creëren de faciliteiten en omgeving waar de atleten het beste uit zichzelf halen en kunnen meestrijden op het wereldpodium.

Vorig jaar is de atletiekbaan compleet gerenoveerd en in 2012 werd de Arnhemhal geopend. Deze state-of-the-art multisporthal behoort zowel qua omvang als inrichting tot de beste van Europa. Atleten, coaches, fysiotherapeuten en sportwetenschappers trainen en werken dagelijks met de nieuwste technologieën en materialen.

Met recent de opening van een skybox met uitzicht op de atletiekbaan biedt Papendal het bedrijfsleven nu ook de mogelijkheid om te vergaderen, presenteren, trainen of te borrelen in een uniek atletiek decor.

Papendal ademt atletiek

Atletiekunie directeur Pieke de Zwart is verheugd met het verlengen van de samenwerking: ‘Papendal en de Atletiekunie horen gewoon bij elkaar. Vanuit het kloppende hart van de sport werken we vol energie aan het laten groeien en bloeien van de atletieksport. Papendal biedt ons alle faciliteiten en ademt de atletieksport. Het is toch prachtig dat het voormalige wereldrecord verspringen van Bob Beamon inzichtelijk is in het Hotel- en Congrescentrum Papendal. Vele bezoekers verwonderen zich hier dagelijks over de enorme afstand. Ik kijk er naar uit om samen met en op Papendal te werken aan het Olympische atletiek motto: verder, hoger en sneller!’

Ook voor zakelijke gasten en toeristen

Jochem Schellens – directeur Hotel en Sportcentrum Papendal: ‘De Atletiekunie was één van de eerste sportbonden die koos voor huisvesting op Papendal. Steeds meer sportorganisaties weten het kloppende hart van de Nederlandse sport inmiddels te vinden. Ons doel is om Papendal verder uit te bouwen als een trainingslocatie van internationale klasse op het gebied van faciliteiten, duurzaamheid en innovaties. De afgelopen jaren is er volop geïnvesteerd in de faciliteiten en er is nu een waardig Olympic Training Centre ontstaan. Steeds meer topsporters uit de hele wereld komen naar Papendal voor trainingskampen. Daar zijn we trots op! Papendal ontvangt ook steeds meer en meer zakelijke gasten. Ook voor toeristen is 4-sterren Hotel Papendal een heerlijke verblijfslocatie met rust, ruimte en gastvrijheid. Veel bezienswaardigheden en attracties op de Veluwe zijn op fietsafstand. Je hoeft dus geen topsporter te zijn om te genieten van Papendal!’

Voor meer informatie over Hotel-, Sport en Congrescentrum Papendal ga naar: www.papendal.nl

vrouwelijke sporter header
Uitgelicht

Menstruatie nog steeds taboe in (top)sport

1 dag geleden

blog 3
Uitgelicht

Wat is een symposium?

2 weken geleden

handbal
Uitgelicht

Papendal sportprestaties in april

4 weken geleden

Bijbehorende tags

Atletiekunie Samenwerking