Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Papendal decor voor Wings for Life World Run

01/03/2018
Rennen voor diegenen die dat niet kunnen

Zondag 6 mei 2018 om 13.00 uur start de Wings for Life World Run. Honderdduizenden deelnemers gaan overal ter wereld rennen en rollen voor diegenen die dat niet kunnen. Op Sportcentrum Papendal in Arnhem wordt één van de drie landelijke App runs georganiseerd. De andere twee evenementen vinden plaats in Breda en Utrecht. Doel van de Wings for Life World Run is zoveel mogelijk kilometers lopen en geld inzamelen voor onderzoek naar genezing van dwarslaesie.

App Run #OpPapendal

Dankzij het unieke App Run concept kan iedereen, overal meestrijden voor de titel en onderdeel zijn van de wereldwijde beweging. #OpPapendal kan men gezamenlijk meedoen aan de Wings for Life Word Run. Op een speciaal uitgezet parcours (een ronde van twee kilometer) klinkt op 6 mei 2018 om 13.00 uur het startschot. Na 30 minuten zet de virtuele Catcher Car de achtervolging in. Wanneer je wordt ingehaald door deze ‘virtuele’ finish, is de race voorbij. De deelnemer die de meeste kilometers loopt of rolt wordt de wereldwijde winnaar van de Wings for Life World Run.

Honderd procent van het Wings for Life World Run inschrijfgeld (€ 20,- p.p.) en opbrengsten komen ten goede van de Wings for Life Foundation, met als missie een dwarslaesie geneesbaar maken. Sinds 2014 hebben meer dan 435.000 mensen met 193 verschillende nationaliteiten verspreid over 58 landen meegedaan aan de World Run. In totaal hebben zij 20,6 miljoen euro opgehaald en bij elkaar is er 4,2 miljoen kilometer afgelegd.

BMX World Cup & Framed Festival

In het weekend van 4, 5 en 6 mei wordt #OpPapendal voor de achtste keer op rij de UCI BMX Supercross World Cup gehouden. ’s Werelds beste rijders komen naar Papendal om te strijden om de overwinning. Direct naast de BMX-baan geniet je van het Framed Festival, met diverse (kids) activiteiten, muziek en heerlijk eten en drinken. Deelnemers aan de Wings for Live World Run #OpPapendal hebben op zondag 6 mei gratis toegang tot het Framed Festival en de staantribune van de BMX World Cup.

Papendal_BMX_02
papendal_framedfestival
papendal_bmxpapendal

Wings for Life

Wings for Life is een internationale non-profit stichting. Wereldwijd financiert de stichting wetenschappelijk onderzoek en klinische studies van wereldklasse, gericht op de genezing van ruggenmergletsel.

Meedoen aan Wings for Life World Run

Inschrijven voor de Wings for Life World App Run gaat via de handige app. De inschrijfkosten bedragen 20 euro. 100% van het inschrijfgeld komt ten goede aan dwarslaesie onderzoek. Ga voor meer informatie naar de website.

Finale Olympische Spirit – Winnaars
Uitgelicht

Leerlingen in prijzen met technologische innovaties voor de Olympische en Paralympische Spelen

1 week geleden

66710055_BSR_AGENCY min
Uitgelicht

Papendal sportprestaties in mei

1 week geleden

vrouwelijke sporter header
Uitgelicht

Menstruatie nog steeds taboe in (top)sport

2 weken geleden