Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Papendal brengt Olympische BMX’ers naar scholen

22/02/2017
Papendal Prijsvraag

De Arnhemse en Renkumse basisscholen zijn door Sportcentrum Papendal uitgenodigd deel te nemen aan een prijsvraag met als hoofdprijs de officiële BMX Supercross World Cup persconferentie in de aula van de winnende school. Een persconferentie met de BMX-ers van TeamNL, waartoe ook Olympische medaillewinnaars Jelle van Gorkom en Laura Smulders behoren. Papendal wil daarmee de jeugd in Arnhem en Renkum inspireren én enthousiasmeren voor sport.

Leerkrachten van groep 6, 7 en 8 van alle Arnhemse en Renkumse basisscholen zijn deze week uitgenodigd hun scholieren deel te laten nemen aan een unieke BMX World Cup prijsvraag. Hoofdprijs is de officiële BMX Supercross World Cup persconferentie in de aula van de winnende school. Een persconferentie met de BMX-ers van TeamNL, waartoe ook Olympische medaillewinnaars Jelle van Gorkom en Laura Smulders behoren. De scholier die de hoofdprijs gewonnen heeft, mag met zijn klasgenoten tijdens de persconferentie vragen stellen aan de rijders. Aansluitend krijgen de leerlingen van de winnende klas de kans de sport zelf uit te proberen tijdens een BMX-clinic op het schoolplein. De persconferentie wordt op donderdagmorgen 20 april 2017 gehouden, in een van de Arnhemse of Renkumse scholen.

Videoboodschap
Jelle van Gorkom, een half jaar geleden nog winnaar van het Olympisch zilver in Rio, heeft speciaal voor de kinderen een videoboodschap ingesproken.

Naast deze geweldige hoofdprijs zijn er nog tien andere prijzen te verdelen. Deze (identieke) prijzen bestaan uit een presentatie in de klas door voormalig Olympisch BMX-er en Europees kampioen 2016 Raymon van der Biezen en daaropvolgend een BMX-clinic op het schoolplein. Kinderen van basisscholen uit Arnhem en Gemeente Renkum kunnen meedoen via http://www.bmxpapendal.nl/prijsvraag. Kinderen die meedoen hebben altijd prijs: een voucher voor gratis toegang tot de BMX World Cup wedstrijden op 6 en 7 mei op Papendal, mits begeleid door een volwassene. Tijdens de World Cup wordt ook nog een scholencompetitie gehouden en is er een Kids Devil Playground. Ook kan meegedaan worden aan een mountainbike of wielrentoertocht. Niet alleen kijken maar ook zelf bezig zijn dus.

BMX World Cup
Sportcentrum Papendal heeft deze actie in samenwerking met de provincie Gelderland en gemeenten Arnhem en Renkum opgezet om de jeugd op scholen nabij Papendal te laten meegenieten van de crème de la crème van de BMX-sport. Alle informatie over de BMX Supercross World Cup Papendal op 5, 6 en 7 mei 2017 kun je vinden op www.bmxpapendal.nl. Je vindt daar ook informatie over alle andere events die we in dit weekend organiseren, waaronder het Framed Festival met muziek en foodtrucks.

vrouwelijke sporter header
Uitgelicht

Menstruatie nog steeds taboe in (top)sport

2 dagen geleden

blog 3
Uitgelicht

Wat is een symposium?

2 weken geleden

handbal
Uitgelicht

Papendal sportprestaties in april

4 weken geleden

Bijbehorende tags

BMX