Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Terugblik themadag: ouders van topsporters

08/11/2023
Een dag #OpPapendal

Aan de rand van Arnhem vind je Sportcentrum Papendal, het hart van de Nederlandse topsport. De plek waar onder andere jonge atleten opgeleid worden tot topatleten. Maar wat betekent dit voor de ouders van deze atleten? Voor hen was er afgelopen weekend een speciale dag op Papendal, waar ze de kans kregen een kijkje te nemen in het dagelijkse leven van hun kinderen. We nemen je graag mee door deze dag.

Welkomstwoordje door Ronald Veerbeek
De dag begon met een warm welkom van Ronald Veerbeek, manager van het TeamNL centrum. Hij legde de basis van het TeamNL centrum uit en vertelde hoe het sportcentrum en hotel zich tot elkaar verhouden.

Workshop Voeding door Anja van Geel
Tijdens de workshop over voeding deelde Anja haar inzichten over de essentiële rol van voeding voor topsporters. Ze benadrukte het verschil tussen gezonde voeding en sportvoeding en vertelde dat eetgewoonten van topsporters anders zijn dan die van de gemiddelde persoon. Verder deelde Anja een aantal voorbeelden van dagmenu’s en besprak ze verschillende supplementen die sporters kunnen gebruiken om hun prestaties te verbeteren. De workshop was erg interactief, met ouders die volop vragen stelden en nieuwsgierigheid toonden.

Rondleiding door Papendal
Na de voedingsworkshop werden de ouders meegenomen voor een rondleiding door de Arnhemhal, de Ruskahal en de Multihal. Er vonden verschillende events plaats op het terrein, waardoor het erg druk was. Dit gaf meteen een goede indruk van het dagelijks leven op Papendal. Bovendien mochten ze meekijken bij een volleybaltraining in de Arnhemhal.

Lunch in het Topsportrestaurant
Hierna volgde de lunch in het Topsportrestaurant. Hier konden ouders zelf ervaren wat sporters op hun bord scheppen. De koks, Robbin, Thomas en Robbert, deelden hun enthousiasme en vertelden hoe ze trendy voeding bereiden die geschikt is voor topsporters. Verder gaf Thomas een uitleg over de samenstelling van de maaltijden in het Topsportrestaurant, inclusief de balans tussen eiwitten en vetten aangezien deze essentieel is voor atleten.

Workshop met Sportpsycholoog Ivo Spanjersberg
De dag eindigde met een workshop van Sportpsycholoog Ivo. Hij gaf de ouders waardevolle inzichten over hoe ze hun kinderen het beste kunnen ondersteunen in hun topsportcarrière. Ze leerden hoe ze zich op de juiste manier op kunnen stellen en hoe ze kunnen omgaan met de druk die gepaard gaat met topsport. Interactieve stellingen zorgden ervoor dat de ouders actief deelnamen aan deze workshop.

Kortom, de dag op Papendal was een unieke gelegenheid voor ouders om een diepere kijk te nemen in het leven van hun kinderen en in de topsportwereld. De ouders kregen deze dag de kans om de complexe wereld van voeding, training en psychologische ondersteuning te begrijpen en hun kinderen optimaal te ondersteunen tijdens hun weg richting de topsport.

vrouwelijke sporter header
Uitgelicht

Menstruatie nog steeds taboe in (top)sport

1 dag geleden

blog 3
Uitgelicht

Wat is een symposium?

2 weken geleden

handbal
Uitgelicht

Papendal sportprestaties in april

4 weken geleden