Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Ook in 2021 collageen beschikbaar voor topsporters

28/09/2020
Verlengde samenwerking voorziet topsporters #OpPapendal ook in 2021 van collageen

In 2019 werd bekendgemaakt dat Sportcentrum Papendal een samenwerking aanging met Rousselot, de producent van Peptan®, een bekend collageen peptide merk. Door deze samenwerking hadden de topsporters #OpPapendal in 2019 en 2020 eenvoudig toegang tot het product. Deze samenwerking wordt nu verlengd tot en met de Olympische en Paralympische Spelen in 2021 in Tokio.

Wat zijn collageen peptiden?
Collageen peptiden zijn eiwitten, een natuurlijk bioactief product, identiek aan het collageen dat aanwezig is in de botten, gewrichten en huid van het menselijk lichaam. Het eiwitproduct is als supplement beschikbaar in poedervorm. #OpPapendal wordt het product toegevoegd aan een jus d’orange drankje, omdat de combinatie met vitamine C de opname en inbouw verbetert.

Waarom?
Collageen heeft diverse onderbouwde gezondheidsvoordelen zoals het beschermen van gewrichten, verstevigen van botten, sneller herstel na het sporten en een gezonde huid. Voor topsport is met name de inname van voldoende eiwitten voor spierherstel van belang. Collageen peptiden zijn daarnaast functioneel bij het beschermen van bindweefsel en pezen, zo heeft onderzoek aangetoond. Met name bij sporten met grote sprongbelasting, niet voor niets is het supplement beschikbaar voor volleybal en handbal. Daarnaast is het product ook beschikbaar voor onder andere de BMX’ers, atleten, rolstoelbasketballers en judoka’s, in verband met de explosiviteit en intensieve krachttraining. Natuurlijk onder begeleiding en instructie van de sportdiëtisten.

Jeroen Wouters, innovatiemanager Sport & Voeding bij Sportcentrum Papendal, over de samenwerking: “In eerdere fasen hebben we bij de volleybalheren observatieonderzoek gedaan bij gebruik van collageen. Het is heel mooi dat de dagelijkse voorziening van collageen wordt voortgezet voor de diverse sporten, onder begeleiding van sportdietisten en expliciet zichtbaar in het Topsportrestaurant. De continuering van een mooie samenwerking op gebied van sport en voeding.”

blog 3
Uitgelicht

Wat is een symposium?

2 weken geleden

handbal
Uitgelicht

Papendal sportprestaties in april

4 weken geleden

paralympische talentdag testen en meten
Uitgelicht

Paralympische Talentdag op Papendal

1 maand geleden