Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Olympisch zilver BMX’er Jelle van Gorkom

22/08/2016
Olympisch zilver BMX'er Jelle van Gorkom

Op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro heeft BMX’er Jelle van Gorkom zilver veroverd. Ook de hockeydames en boksster Nouchka Fontijn wonnen een zilveren medaille. De Britse Desiree Henry pakte met haar landgenoten brons op de 4x100m sprint.

Jelle van Gorkom
Na een iets mindere timetrial fietste Jelle heel sterk in de kwartfinales. In de halve finales leek het nog even spannend te worden maar uiteindelijk plaatste hij zich toch overtuigend voor de finale. Samen met landgenoot Niek Kimmann en Laura Smulders bij de dames. In de finale moest Jelle van ver komen. Van plaats vijf schoof hij door naar plaats vier. Met een mooie inhaalactie in de laatste bocht veroverde hij de tweede plaats en gaf dit niet meer weg. Een prachtige zilveren medaille voor hem!

Hockeydames
Voor de hockeydames was het zilver een teleurstelling. In de finale speelde zij een sterke wedstrijd tegen Groot-Brittanië. Ze scoorde liefst drie keer. Maar ook Groot-Brittanië scoorde drie keer waardoor de wedstrijd beslist moest worden door shoot-outs. Deze verliepen niet goed voor Nederland. Winst voor Groot-Brittanië en zilver voor de hockeydames. Natuurlijk een teleurstelling na het goud in Beijing (2008) en Londen (2012). Maar toch een knappe prestatie waar de dames trots op mogen zijn!

Nouchka Fontijn
Ook Nouchka Fontijn mocht de strijd om het goud aangaan bij de finale van het vrouwen boksen tot 75 kg. Nouchka is de eerste Nederlandse boksster op de Olympische Spelen. Die prestatie was al uniek. Ze wist overtuigend de finale te bereiken, waarin ze het moest opnemen tegen de sterke topfavoriet uit Amerika. Nouchka heeft alles gegeven maar het was net niet genoeg voor goud. Wel een mooie zilveren medaille voor haar!

Papendal_OS_hockey
Papendal_OS_Nouchka

Desiree Henry
De Britse Desiree Henry, die traint #OpPapendal met coach Rana Reider, heeft met het Britse sprintteam brons veroverd op de 4x100m. Even leken ze de finale niet te halen maar via een protest en een nieuwe run mocht het team toch aantreden met als resultaat een mooie bronzen medaille.

Nederland besluit de Olympische Spelen op de 11e plaats met 8 gouden medailles, 7 zilveren medailles en 4 bronzen. De toppers die #OpPapendal trainen (inclusief een aantal niet-Nederlandse atleten) behaalden vier keer goud, vijf keer zilver en één keer brons. Er werden helaas ook veel vierde plaatsen behaald. Bij het handboogschieten bijvoorbeeld. Op de sprint bij het baanwielrennen. Maar ook door de handbaldames en de volleybaldames. Voor de één een teleurstelling, voor de ander een unieke en bijzondere prestatie! Wij zijn trots op alle mooie resultaten. Topsporters en coaches van harte gefeliciteerd!

vrouwelijke sporter header
Uitgelicht

Menstruatie nog steeds taboe in (top)sport

1 dag geleden

blog 3
Uitgelicht

Wat is een symposium?

2 weken geleden

handbal
Uitgelicht

Papendal sportprestaties in april

4 weken geleden

Bijbehorende tags

BMX Boksen Hockey Topsport