Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

NK BMX #OpPapendal gaat door in aangepaste vorm

09/10/2020

Het Oegema Logistics NK BMX 2020 vindt doorgang in afgeslankte vorm. De nationale titelstrijd is in overleg met diverse overheidsinstanties en de veiligheidsregio teruggebracht naar één dag op zondag 11 oktober. De races worden verreden op de BMX-baan #OpPapendal, waar volgend jaar augustus het WK BMX wordt gehouden.  

Nu het aantal COVID-19 besmettingen in Nederland weer een vlucht heeft genomen achten de betrokken partijen het niet verantwoord om bijna duizend rijders en begeleiding vanuit heel Nederland samen te brengen op één locatie. Op zondag 11 oktober komen nu enkel nog de nieuwelingen, junioren en elite rijders in actie. Dit betreft in totaal zo’n 150 rijders. Vanzelfsprekend gelden er voor hen diverse maatregelen omtrent COVID-19. De overige categorieën hebben dit jaar helaas geen nationale titelstrijd.

Vanwege alle maatregelen mogen er geen toeschouwers bij de races aanwezig zijn, het Papendal evenemententerrein wordt volledig afgesloten en voor de media is het aantal beschikbare plekken beperkt. Gelukkig is er voor alle racefans wel een livestream beschikbaar op www.bmx-videos.com. De motos starten om 11.45 uur en vanaf 13.30 uur worden de finales verreden.

Hoewel we betreuren dat een groot deel van de BMX-rijders in 2020 geen NK meer kan rijden, zijn we blij dat er door de goede samenwerking met de KNWU, Gemeente Arnhem en Provincie Gelderland toch een NK #OpPapendal verreden kan worden in de categorieën nieuwelingen, junioren en elite. Wij wensen de rijders die in actie komen veel succes. – Laurens van Waardenburg (eventmanager Papendal)

Finale Olympische Spirit – Winnaars
Uitgelicht

Leerlingen in prijzen met technologische innovaties voor de Olympische en Paralympische Spelen

1 week geleden

66710055_BSR_AGENCY min
Uitgelicht

Papendal sportprestaties in mei

1 week geleden

vrouwelijke sporter header
Uitgelicht

Menstruatie nog steeds taboe in (top)sport

2 weken geleden