Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Meest succesvolle Paralympische Winterspelen afgesloten

19/03/2018
Vijf medailles voor Papendallers

In PyeongChang zijn de Paralympische Winterspelen afgesloten. Met in totaal 3 gouden, 3 zilveren en één bronzen medaille zijn het de succesvolste Winterspelen ooit voor TeamNL. Vijf medailles werden behaald door Papendallers.

Parasnowboarders Chris Vos en Lisa Bunschoten wonnen beide zilver op de cross. En ze kwamen beide ten val in de finale. Lisa liep hierbij een snee in het gezicht op waardoor ze direct naar het ziekenhuis moest om de snee te laten hechten. Het zilver betekende voor beide snowboarders hun eerste Paralympische medaille, nadat ze op jonge leeftijd al deelnamen aan de Winterspelen in Sochi 2014. Later in de week wint Lisa ook nog brons op het onderdeel banked slalom. Een medaille waar Lisa op dat moment niet echt blij mee is omdat er voor haar gevoel meer in zat.

Halverwege de week zien we een glimlach van oor tot oor bij Jeroen Kampschreur. De zitskiër heeft zojuist de eerste Paralympische skimedaille gewonnen voor Nederland, goud! Hij wint de supercombinatie na een derde tijd op de super G en een ongekend snelle slalom.

De tweede skimedaille is voor Linda van Impelen. Zij wint zilver op de reuzenslalom. Een medaille waar ze dolblij mee is, nadat ze de slalom aan zich voorbij moest laten gaan vanwege de gevolgen van een valpartij net voor de Winterspelen.

Met zeven medailles eindigt Nederland op plaats 7 in het medailleklassement, voor wintersportlanden als Oostenrijk en Noorwegen. En er zit nog meer in! Voor de deelnemers die wel een medaille hebben gehaald maar ook voor de andere deelnemers. Zo werd snowboardster Renske van Beek twee keer vierde en verliepen de Spelen voor skiërs Anna Jochemsen, Niels de Langen en Jeffrey Stuut helaas niet zoals gehoopt. Op naar Beijing 2022!

Papendal_Chris Vos
Papendal_Linda van Impelen
Papendal_Lisa Bunschoten
Finale Olympische Spirit – Winnaars
Uitgelicht

Leerlingen in prijzen met technologische innovaties voor de Olympische en Paralympische Spelen

1 week geleden

66710055_BSR_AGENCY min
Uitgelicht

Papendal sportprestaties in mei

1 week geleden

vrouwelijke sporter header
Uitgelicht

Menstruatie nog steeds taboe in (top)sport

2 weken geleden