Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Ontwikkeling Sportenbroodje

22/08/2017
Houben Worstenbrood en Papendal ontwikkelen Sportenbroodje

Houben Worstenbrood en Sportcentrum Papendal hebben gezamenlijk het Sportenbroodje ontwikkeld: een gezond en eiwitrijk worstenbroodje. Het broodje is inmiddels verkrijgbaar in het Topsportrestaurant op Papendal. Houben Worstenbrood werkt nu aan het beschikbaar maken van het Sportenbroodje voor een breder publiek.

In maart 2016 benaderde Bart Houben Sportcentrum Papendal voor de gezamenlijke ontwikkeling van een gezond en functioneel worstenbroodje. Chefkok en manager van het Topsportrestaurant Erik te Velthuis is vervolgens samen met hem aan de slag gegaan met de herformulering van het recept van het klassieke worstenbroodje. Het resultaat is een broodje met een gezonder brooddeeg en een vulling op basis van kip. Het Sportenbroodje bestaat uit goede kwaliteit koolhydraten en bevat 20 gram eiwitten. Deze unieke samenstelling maakt het broodje, naast een lekker tussendoortje of onderdeel van een maaltijd, ook geschikt als voedingsproduct voor herstel na het sporten.

Voor de topsporters van Sportcentrum Papendal is het Sportenbroodje verkrijgbaar in het Topsportrestaurant. Houben Worstenbrood faciliteert dit inmiddels ook voor andere topsportlocaties en werkt daarnaast aan het beschikbaar maken voor een breder publiek, onder andere in sport- en schoolkantines. Zowel Sportcentrum Papendal als Houben Worstenbrood onderschrijven het belang van sport en bewegen in combinatie met gezonde voeding.

Sportenbroodje

Over Houben Worstenbrood

Het Houben Worstenbroodje is al bijna 80 jaar een begrip in Brabant. Houben Worstenbrood staat voor passie en ambacht maar is ook maatschappelijk betrokken. Alle bakkers bij Houben hadden voorheen een afstand tot de arbeidsmarkt en werken nu met veel plezier in de bakkerij. Vanuit Houben Worstenbrood is diëtistenpraktijk Food & You betrokken geweest bij de ontwikkeling van het Sportenbroodje.

Over Sportcentrum Papendal

Circa 550 topsporters maken gebruik van de trainingsfaciliteiten op Sportcentrum Papendal. Het trainingscentrum beschikt over een Topsportrestaurant met functionele sportvoeding voor de topsporters. Hier worden diverse voedingsinnovaties ontwikkeld en getest. Sportcentrum Papendal is partner van Eat2Move, de innovatie-hub voor voeding en bewegen, mede ondersteund door de Provincie Gelderland.

Finale Olympische Spirit – Winnaars
Uitgelicht

Leerlingen in prijzen met technologische innovaties voor de Olympische en Paralympische Spelen

2 weken geleden

66710055_BSR_AGENCY min
Uitgelicht

Papendal sportprestaties in mei

2 weken geleden

vrouwelijke sporter header
Uitgelicht

Menstruatie nog steeds taboe in (top)sport

3 weken geleden

Bijbehorende tags

Innovatie Topsportrestaurant