Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Het Geheim van Papendal

16/11/2022

Op een steenworp afstand, aan de rand van Arnhem, ligt Olympic Training Centre Papendal. Een prachtige locatie waar aanstormende talenten en topsporters trainen. In januari gaat hier Het geheim van Papendal van start.

Het Geheim van Papendal is een spannende ontdekkingstocht voor kinderen uit groep 6, 7 en 8 van basisscholen in Arnhem. Ontwikkeld door een unieke samenwerking tussen Papendal, Gemeente Arnhem, HAN, CIOS en Sportbedrijf Arnhem. Eind december gaan we van start met een feestelijke kick-off.

Het Geheim van Papendal
Van januari t/m juni 2023 krijgt wekelijks een klas een kijkje achter de schermen van de topsport: Wat is Papendal eigenlijk? Wanneer mag je daar sporten? Wat eet een topsporter? Wat weet je allemaal van de Olympische Spelen? Hoe word je eigenlijk een topsporter?

Tijdens een educatieve dag leren ze deze geheimen ontrafelen. Ze krijgen een echte topsporters-lunch en ze mogen zelf de Olympische sport BMX uitproberen. Als afsluiting gaan de kinderen digitaal, via sportkennismakingsprogramma Sportwijs, op zoek naar hun eigen sport. Zo ontdekken ze waar ze zelf kunnen sporten in Arnhem. Ze kunnen een sport uitproberen en zo hun eigen talent ontwikkelen.

Het Geheim van Papendal geeft kinderen de kans om op een positieve manier in aanraking te komen met en te leren over bewegen en sportbeoefening. Met dit programma stimuleren we leerlingen om de beweegrichtlijn voor deze doelgroep te behalen (5 uur per schoolweek = het 2+1+2 concept).

Heb je nog aanvullende vragen dan kun je contact opnemen met Melissa van Delft, Projectleider Evenementen Papendal, telefoon 06 12308308 of mail melissa.vandelft@papendal.nl

TeamNLhuis4_5 robkemps
Uitgelicht

Rob Kemps host TeamNL Huis in Parijs

4 dagen geleden

65031801_BSR_AGENCY (1) min
Uitgelicht

Papendal sportprestaties in maart

5 dagen geleden

2024 04 02 Princess Margriet of the Netherlands
Uitgelicht

Prinses Margriet bezoekt paralympische sporters TeamNL op Papendal

7 dagen geleden