Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Gezond, duurzaam én smaakvol eten tijdens het WK Volleybal doe je in Gelre Food Plaza!

21/07/2022

Van 23 september t/m 15 oktober vindt in Nederland voor het eerst in de geschiedenis het WK Volleybal Vrouwen plaats. Tijdens dit WK presenteren de organisatoren, Nevobo en TIG Sports, in samenwerking met JOGG, Foodvalley NL, Sportcentrum Papendal, Eat2Move en Provincie Gelderland een uniek nieuw concept: Gelre Food Plaza. In Gelre Food Plaza, gesitueerd bij speellocatie Gelredome, kunnen bezoekers genieten van gezonde, duurzame én smaakvolle voeding.

Wat is het Gelre Food Plaza?
Het WK Volleybal Vrouwen staat in het teken van gezonde en duurzame voeding. Tijdens de eerste fase van het toernooi, dat van 23 september t/m 2 oktober plaatsvindt in het Arnhemse Gelredome, wordt aan verschillende ondernemers en organisaties een podium geboden om bezoekers vanuit de hele wereld te laten zien wat Gelderland te bieden heeft op het gebied van voeding.

In het Gelre Food Plaza verrassen innovatieve en duurzame bedrijven de volleybalfans met menu’s vol aantrekkelijke ingrediënten. Er is ruimte voor foodtrucks, standhouders en ook voor twee pop-up restaurants. Niet alleen gevestigde cateraars bieden hun assortiment aan, er is ook ruimte voor innovatieve startups met nieuwe producten en concepten. Het Gelre Food Plaza bevindt zich in de Fan Zone bij het Gelredome en kan worden bezocht met een geldig ticket.

Waarom wordt het Gelre Food Plaza ontwikkeld?
Nederland is koploper op het gebied van technologie en innovatie van voeding. De initiatiefnemers willen gezamenlijk laten zien welke mogelijkheden er zijn op het gebied van gezonde én duurzame voeding. Daarnaast is het een doel om verantwoorde voeding een plek te geven in een mega-evenement als het WK en zo de bezoekers een gezond en betaalbaar alternatief bieden. Het Gelre Food Plaza heeft een inspirerende functie voor cateraars, overheden, sporters en verenigingen.

Nooit eerder werd dit concept zo groots neergezet. In 2019 (tijdens het EK Volleybal Mannen) en in 2020 (tijden het OKT Volleybal Vrouwen), waren er al Food Courts, maar de omvang van het Gelre Food Plaza wordt ongeëvenaard. De komende periode zal de organisatie van het WK bekendmaken welke ondernemers en organisaties een plek krijgen in het Gelre Food Plaza.

Michel Everaert 1 year to go moment

Michel Everaert, Directeur Sportontwikkeling en Evenementen Nevobo:
“Het maakt ons trots dat we het mondiale mega-evenement dat het WK Volleybal is kunnen koppelen aan verantwoorde voeding, een thema waar Nederland groot in is. Voeding en sport zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. De wijze waarop het Gelre Food Plaza tot stand is gekomen laat zien hoe twee sectoren, met vele verschillende partijen, prachtig kunnen samenwerken, kennis kunnen delen en iets unieks neer kunnen zetten.”

Marjolein Bolhuis Eijsvogel 2

Marjolein Bolhuis-Eijsvogel, manager Gezonde Omgeving en Publiek Private Samenwerking JOGG:
“Fantastisch dat we vanuit onze samenwerking met de Nevobo bij zo’n groot topsportevenement als het WK Volleybal gezondere voeding op de kaart gaan zetten. In het Gelre Food Plaza, maar ook bij de side-events in aanloop naar en tijdens het WK is er volop aandacht voor gezondere voeding. Als voorloper op dit gebied geeft de bond op deze manier het goede voorbeeld.”

Jeroen Wouters

Jeroen Wouters, Lead Global Connections Foodvalley NL, Innovatie-manager Sport en Voeding, Sportcentrum Papendal en Eat2Move:
“Het is geweldig dat het onderwerp ‘Voeding’ centraal staat bij het WK Volleybal, waarmee de werelden van sport en voeding worden verbonden. Via deze multi-partnersamenwerking wordt een eetomgeving gecreëerd om consumenten te stimuleren gezonde en duurzame voedingskeuzes te maken. Initiatieven van nu en van de toekomst worden tijdens dit WK naar voren gebracht en dragen bij aan een gezondere eetomgeving tijdens een groots evenement.”

Jan Markink

Jan Markink, gedeputeerde Sport Provincie Gelderland:
“Tijdens evenementen in Gelderland laten we graag zien wat we belangrijk vinden. We fungeren hierbij graag als aanjager en stimulator. Sport en gezonde voeding gaan goed samen. Het WK Volleybal is dan ook een mooie plek om bezoekers te inspireren met lekker, duurzaam en gezond eten.”

Fiets Judo
Uitgelicht

Van probleem naar oplossing

3 dagen geleden

NVOD
Uitgelicht

Optimaal vergaderen: 5 praktische tips voor succes

1 week geleden

Schermafbeelding 2024 03 07 135544
Uitgelicht

Ticketverkoop voor allereerste Paralympisch TeamNL Huis van start

3 weken geleden