Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Fase twee van Eat2Move goedgekeurd!

13/04/2017
Mooie samenwerking omtrent innovatie in voeding en sport

In de Provinciale Staten van de Provincie Gelderland is woensdag 12 april fase twee van het topcentrum Eat2Move goedgekeurd. Het topcentrum dat zich sinds 2014 heeft ontwikkeld tot innovatie-hub voor voeding en bewegen gaat verder bouwen aan innovatie op het gebied van sport, voeding en gezondheid. 

In Eat2Move bundelen zeven organisaties in Gelderland hun krachten op het snijvlak van voeding, sport en zorg. Zij werken samen met bedrijven aan voeding voor bevordering van prestatie en herstel in (top)sport en zorg.  De Provinciale Staten hebben op 12 april besloten 2 miljoen bij te dragen aan Eat2Move. Gedeputeerde Michiel Scheffer is blij met de steun van Provinciale Staten: “Gelderland is de proeftuin voor innovaties in voeding, sport en gezondheid. Zowel multinationals, MKB’ers als startende bedrijven zijn welkom bij het innovatieloket Eat2Move voor samenwerking. Zo maken we samen werk van innovatie in Gelderland.”

Fase 1 van Eat2Move 2014 – 2017

In fase 1 is hard gewerkt aan het opbouwen van een internationaal netwerk. De samenwerking met het bedrijfsleven is geïntensiveerd om innovatie te stimuleren. Daarnaast is nieuwe kennis opgedaan op het gebied van voeding en herstel voor diverse doelgroepen. Van Gelderse burgers tot breedtesporters en topsporters.  Er zijn 22 projecten gestart en er is met 32 bedrijven aan innovaties gewerkt. Hierbij is de combinatie wetenschap en praktijk steeds zeer belangrijk geweest om nieuwe kennis direct te kunnen testen.

Fase 2 van Eat2Move 2017 – 2020

Voor fase 2 zijn drie speerpunten gedefiniteerd; internationale groei & positionering, nadruk op valorisatie en interactie met het bedrijfsleven. Jeroen Wouters, voorzitter coördinatieteam Eat2Move: “Met veel energie en optimisme zal het team van Eat2Move de komende jaren de potentie van Gelderland als expertise-regio op het gebied van voeding, sport en gezondheid verder versterken: met grote en kleine bedrijven, internationale impact en door het toepasbaar maken van resultaten, zeker ook naar breedtesport en zorg”. De Eat2Move-partners definiëren tevens de aanpak om na 2020 zelfstandig deze samenwerking te continueren. Eat2Move beoogt in 2020 uitgegroeid te zijn tot internationaal topcentrum dat (top)sporters en mensen met een zorgbehoefte ondersteunt met de best mogelijke voedingsadviezen, innovatieve producten en diensten.

Over Eat2Move

In het topcentrum Eat2Move werken zeven Gelderse organisaties samen aan innovatie op het gebied van sport, voeding en gezondheid: Wageningen University, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Sportcentrum Papendal, NOC*NSF, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, NIZO food research en FrieslandCampina. In Eat2Move werken sportbegeleiders, artsen en onderzoekers aan innovatieve concepten met betrekking tot het meten van voedingsstatus, aan voeding voor prestatie en herstel en tools om voedingsinname te monitoren. Dit maken zij relevant voor topsport, breedtesport, ouderen, patiënten en in het onderwijs van HAN en WUR. Eat2Move is een initiatief van de Alliantie Voeding. De Provincie Gelderland neemt de helft van de financiering voor haar rekening. Eat2Move heeft een looptijd van zes jaar (2014-2020). Meer informatie op www.eat2move.nl.

 

Topsportrestaurant op Papendal
Testen en meten op Papendal, voedingsinnovatie
Finale Olympische Spirit – Winnaars
Uitgelicht

Leerlingen in prijzen met technologische innovaties voor de Olympische en Paralympische Spelen

2 weken geleden

66710055_BSR_AGENCY min
Uitgelicht

Papendal sportprestaties in mei

2 weken geleden

vrouwelijke sporter header
Uitgelicht

Menstruatie nog steeds taboe in (top)sport

3 weken geleden

Bijbehorende tags

Innovatie Topsportrestaurant