Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Exploitatie TeamNL Huis Parijs door NOC*NSF en Papendal

21/04/2023
De exploitatie en inrichting van het TeamNL Huis in Parijs, tijdens  de Olympische en Paralympische Spelen volgend jaar, komt volledig in handen van NOC*NSF en Sportcentrum Papendal. Daarmee komt er voor het eerst sinds corona weer een fysieke plek waar sportfans samen met de sporters de Spelen kunnen beleven. Het TeamNL Huis in Tokio bleef in 2020 helaas gesloten door de corona-epidemie. 
Het TeamNL Huis kan in Parijs dagelijks 4500 gasten ontvangen voor de traditionele feestelijke huldigingen van TeamNL, onze sporters in oranje. Maar er komen ook andere activiteiten en bijeenkomsten om de topsporters te eren en waarderen.Daarnaast maken een bijzonder restaurant (met een topsport-chef), een expositieruimte en een studio voor Nederlandse media deel uit van het huis. Jochem Schellens, directeur van Papendal: “Met de eigen exploitatie hebben we nu de mogelijkheden om sporters en gasten in het TeamNL Huis warm welkom te heten en sport te laten beleven zoals we dat ook dagelijks doen op Papendal. Dat geeft ons veel mogelijkheden.”Samen één oranje TeamNL-voordeur

NOC*NSF is nog in gesprek met haar partners over de rol die zij in het TeamNL Huis willen vervullen. Ook met Heineken zijn nog besprekingen over mogelijke invulling van de horecarol.

Marc van den Tweel, algemeen directeur van NOC*NSF: “Gelukkig kunnen we elkaar in Parijs bij de Olympische en Paralympische Spelen weer echt ontmoeten op een centrale locatie.”

“Het TeamNL Huis staat voor een inmiddels lange traditie, die we na de coronaperiode voluit voortzetten én nieuw leven inblazen met een prachtige invulling. Dan doen we in gezamenlijkheid met onze partners. We delen de liefde voor de sport en dezelfde oranje voordeur.”

Al in 2019, nog vóór de Spelen in Tokio, kwamen NOC*NSF en Heineken overeen dat de exploitatie van het huis door Heineken zou stoppen. Daarmee veranderde op dat moment ook de naam in TeamNL Tokyo Center. De concrete uitvoering daarvan werd echter doorkruist door de corona-epidemie.

Finale Olympische Spirit – Winnaars
Uitgelicht

Leerlingen in prijzen met technologische innovaties voor de Olympische en Paralympische Spelen

1 week geleden

66710055_BSR_AGENCY min
Uitgelicht

Papendal sportprestaties in mei

1 week geleden

vrouwelijke sporter header
Uitgelicht

Menstruatie nog steeds taboe in (top)sport

2 weken geleden