Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Eat2Move: fase 3 van start

09/06/2020
Volgende fase voor samenwerkingsverband Eat2Move

Het samenwerkingsverband Eat2Move, dat zich inzet voor innovatie in sport, voeding en gezondheid, gaat fase 3 in. Met steun van de Provincie Gelderland kunnen de diverse projecten en onderzoeksactiviteiten worden voortgezet.

In het samenwerkingsverband Eat2Move werken de WUR, Ziekenhuis Gelderse Vallei, de HAN, NIZO, Radboud UMC, NOC*NSF en Sportcentrum Papendal samen aan optimale voeding ter bevordering van prestatie en herstel in (top)sport en zorg. Het samenwerkingsverband kent diverse projecten, zowel nationaal als internationaal. Innovatie in voeding en sport wordt gestimuleerd door onderzoeksactiviteiten en samenwerking met het bedrijfsleven. Eat2move fungeert hierin als netwerkorganisatie. Thema’s als voedingsstatus, voedingsadvies en voedingsproducten voor (top)sport en zorg worden bij elkaar gebracht. Vragen uit de praktijk worden opgehaald en nieuwe kennis wordt ontwikkeld. Daarnaast worden met bedrijven en organisaties nieuwe voedingsconcepten getest en ingezet in de praktijk.

Zo vonden er diverse onderzoeken plaats m.b.t. de Papendal VoedingsApp en werden er bijvoorbeeld (in samenwerking met het bedrijfsleven) op Papendal een gezond worstenbroodje en een burger met 50% champignons ontwikkeld en getest. Dergelijke projecten en activiteiten kunnen nu in de volgende fase worden voortgezet. Bekijk ook het overzicht van de activiteiten van Eat2Move in fase 2.

Jeroen Wouters, innovatiemanager Sport & Voeding bij Sportcentrum Papendal en voorzitter van Eat2Move over fase 3: “Eat2Move blijft zich inzetten als innovatiehub ten behoeve van topsporters en breedtesporters, met toepassingen in de zorg. Het samenwerkingsverband richt zich bijvoorbeeld op projecten op het gebied van eiwitvertering of digitale voedingscoaching. Gezond eten en voldoende bewegen blijven ook in deze coronatijd – of misschien juist nu – onverminderd van belang.”

Gedeputeerde Jan Markink over de steun van de Provincie Gelderland: “Met Eat2Move in het hart van Gelderland, is Gelderland koploper op het gebied nieuwe innovatieve ontwikkelingen in (top)sport en voeding. Wij zijn trots op de vernieuwingskracht van dit programma, dat bovendien ook bijdraagt aan gezondheidsbevordering en economische spin-off.”

Lees meer over Eat2Move.

Finale Olympische Spirit – Winnaars
Uitgelicht

Leerlingen in prijzen met technologische innovaties voor de Olympische en Paralympische Spelen

1 week geleden

66710055_BSR_AGENCY min
Uitgelicht

Papendal sportprestaties in mei

1 week geleden

vrouwelijke sporter header
Uitgelicht

Menstruatie nog steeds taboe in (top)sport

2 weken geleden

Bijbehorende tags

Topsportrestaurant Voeding