Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Danielle Volman ontvangt eerste vaccinatie in Hotel Papendal

15/01/2021

Arnhem 14 januari 2021. Op vrijdag 15 januari is de GGD Gelderland Midden gestart met het grootschalig vaccineren van zorgpersoneel. Danielle Volman – verzorgende bij Pleyade Revalidatie Arnhem – ontving de eerste vaccinatie.

Danielle Volman, zorgmedewerkster bij Pleyade, ontving de eerste vaccinatie. “Het deed geen pijn en ik voel me goed. Ik ben blij dat ik op deze manier mijzelf, mijn omgeving en vooral ook mijn cliënten kan beschermen.” Danielle ziet tijdens haar werk op de corona-afdeling met eigen ogen hoe zwaar coronabesmetting kan zijn en is opgelucht dat het vaccin er nu is.

Ahmed Marcouch sprak als voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Midden zijn waardering uit voor al het werk dat medewerkers van de VGGM de afgelopen weken hebben verricht om dit mogelijk te maken. ‘Onze GGD heeft zich pijlsnel aangepast,’ constateert Marcouch waarderend, over alle wendingen in het prikplan: ‘Compliment voor de GGD’. En de voorzitter van de VGGM zou de voorzitter niet zijn, als hij niet zou blijven pleiten voor goed gedrag: handen wassen en de heilzame anderhalve meter bewaren. En naar de teststraat bij klachten; daar is gelukkig genoeg ruimte, stelt hij vast: ‘Ook als je geen klachten hebt, maar wél in contact was met zieken moet je snel willen weten of je besmettelijk bent voor je geliefden.’

Directeur Publieke Gezondheid Henk Bril sloot zich hier bij aan en benadrukte dat er door veel mensen binnen de VGGM goed is samengewerkt. “Het vaccineren helpt ons om langzaam maar zeker deze vreselijke ziekte onder controle te krijgen’.

Zorgmedewerkers kunnen zelf kiezen bij welke van de 25 GGD-locaties zij een vaccinatie krijgen.  De vaccinatie met het vaccin van BioNTech/Pfizer bestaat uit 2 prikken. Tussen de 2 inentingen zit 3 weken. Uiteindelijk komt iedereen aan de beurt. Mensen hoeven hier zelf niets voor te doen. Zodra een groep aan de beurt is, krijgt deze bericht.

TeamNLhuis4_5 robkemps
Uitgelicht

Rob Kemps host TeamNL Huis in Parijs

4 dagen geleden

65031801_BSR_AGENCY (1) min
Uitgelicht

Papendal sportprestaties in maart

5 dagen geleden

2024 04 02 Princess Margriet of the Netherlands
Uitgelicht

Prinses Margriet bezoekt paralympische sporters TeamNL op Papendal

7 dagen geleden

Bijbehorende tags

Vaccin GGD Corona