Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

BMX’ers bezoeken Basisschool de Schatgraaf

20/04/2017
Officiële BMX World Cup Papendal persconferentie

De BMX’ers reisden vanochtend naar Basisschool de Schatgraaf in Arnhem voor de officiële World Cup persconferentie, gevolgd door een BMX-clinic op het schoolplein. De basisschool won de persconferentie met clinic door mee te doen aan de Papendal Prijsvraag. Een kort verslag en een video-impressie.

Donderdagochtend 20 april, 09.30 uur. De nationale BMX-helden waaronder Laura Smulders, Jelle van Gorkom en Niek Kimmann, worden warm ontvangen op Basisschool de Schatgraaf. Leerlinge Helle Engelsman uit groep 7a won eerder deze maand de Papendal Prijsvraag waardoor de kinderen van haar school vandaag de BMX’ers mochten ontmoeten en al hun vragen mochten stellen.

In de aula stellen de kinderen liefst drie kwartier lang, onder leiding van wethouder Gerrie Elfrink, uiteenlopende vragen aan de Nationale BMX-selectie:
‘Jay Schippers, ben jij familie van Dafne Schippers?’
‘Wat is je favoriete BMX-truc?’
‘Waarom zijn BMX-fietsen zo klein?’
‘In welke landen zijn jullie allemaal al geweest?’
‘Welke andere sport had je gedaan als je niet was gaan BMX’en?’

De BMX’ers beantwoorden uitgebreid alle vragen en sluiten af met een wedervraag: ‘Komen jullie ons aanmoedigen tijdens de World Cup #OpPapendal op 6 en 7 mei?’ Waarop de kinderen enthousiast ‘Ja’ roepen!

10.30 uur. Tijd voor de winnende klas om handtekeningen te scoren van alle BMX’ers. Één voor een lopen ze langs de BMX’ers met hun Papendal handtekeningenkaart. Niels Bensink: check! Jay Schippers: check! Dave van der Burg: check! Twan van Gendt: check! Niek Kimmann: check! Laura Smulders: check! Jelle van Gorkom: check!

BMX Papendal
BMX Papendal
BMX Papendal

Om 11 uur mogen de kinderen uit groep 7a zelf aan de slag tijdens de BMX-clinic op het schoolplein. Rondje na rondje raken de kinderen meer gewend aan de BMX-fietsen en durven ze steeds over hogere heuveltjes te rijden. De Nationale BMX-selectie helpt de kinderen door tips te geven en door de kinderen bij de heuveltjes af en toe een zetje te geven. Afgesloten wordt met een wedstrijdje ‘slow biking’: zo langzaam mogelijk fietsen. Best lastig! De kinderen maken nog een groepsfoto met de BMX’ers en zo komt het bezoek ten einde. Een zeer geslaagde ochtend en natuurlijk hopen we alle kinderen terug te zien #OpPapendal op 6 en 7 mei!

Meer informatie over de BMX World Cup op www.BMXPapendal.nl.
Alle nieuwtjes volg je op Facebook, Twitter en Instagram.

BMX Papendal
BMX Papendal
BMX Papendal
blog 3
Uitgelicht

Wat is een symposium?

2 weken geleden

handbal
Uitgelicht

Papendal sportprestaties in april

4 weken geleden

paralympische talentdag testen en meten
Uitgelicht

Paralympische Talentdag op Papendal

1 maand geleden

Bijbehorende tags

BMXPapendal BMX