Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

BMX World Cup Papendal voor tweede jaar op rij verkozen tot ‘best event’

23/11/2018

De UCI BMX Supercross World Cup die op 5 en 6 mei 2018 voor de achtste keer werd gehouden op Papendal, is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot ‘best event’ van de UCI BMX World Cup serie. Dat bepaalde de internationale wielerfederatie UCI, de media, sponsoren en de internationale rijders en coaches.

BMX World Cup Papendal
Papendal WK BMX
Papendal_BMX_01

Het is de derde keer dat de BMX World Cup op Papendal wordt uitgeroepen tot beste evenement van het jaar, na de edities in 2013 en 2017. De UCI roemt dit jaar onder andere de kwaliteit van de baan, de goede organisatie en de sfeer rond het evenement.

Jochem Schellens, directeur Papendal: “We zijn vereerd met deze prijs, heel bijzonder dat we de award twee jaar op rij in ontvangst mogen nemen. Het is een bekroning op ons werk en wederom een bevestiging dat de opzet met het Framed Festival goed ontvangen wordt. We kijken ernaar uit om, samen met de Provincie Gelderland, de Gemeente Arnhem, de KNWU en alle overige betrokkenen, de wereldbekers de komende jaren uit te bouwen naar een fantastisch wereldkampioenschap op Papendal in 2021.”

UCI BMX Supercross World Cup 2018
Naast de wereldbeker op Papendal werden er in 2018 World Cup rondes verreden in Saint-Quentin-en-Yvelines (Frankrijk), Heusden-Zolder (België) en Santiago del Estero (Argentinië). Op Papendal was er winst voor publiekslievelingen Laura Smulders en Niek Kimmann (zaterdag). De dag erna pakten de Amerikaanse Alise Willoughby en fransman Sylvain André de overwinning, zilver was er voor Nederlanders Judy Baauw en Twan van Gendt, Dave van der Burg won brons.

Editie 2019
In 2019 gaat de BMX wereldtop op Papendal de strijd met elkaar aan in het weekend van 11 en 12 mei. De UCI BMX Supercross World Cup op Papendal wordt dan wederom gecombineerd met het Framed Festival, dat dit jaar wordt uitgebreid met een Urban Ground. De andere wereldbekers vinden in 2019 plaats in Manchester (Groot-Brittannië), Saint-Quentin-en-Yvelines (Frankrijk), Rock Hill (Verenigde Staten) en Santiago del Estero (Argentinië).

Papendal_2018_festival_03
Papendal_2018_festival_02
Finale Olympische Spirit – Winnaars
Uitgelicht

Leerlingen in prijzen met technologische innovaties voor de Olympische en Paralympische Spelen

2 weken geleden

66710055_BSR_AGENCY min
Uitgelicht

Papendal sportprestaties in mei

2 weken geleden

vrouwelijke sporter header
Uitgelicht

Menstruatie nog steeds taboe in (top)sport

3 weken geleden

Bijbehorende tags

Best Event #Framed Festival BMX