Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

BMX World Cup nog vier jaar naar Papendal

12/12/2016
BMX World Cup nog vier jaar naar Papendal

Sportcentrum Papendal mag tot en met 2020 jaarlijks de BMX World Cup #OpPapendal blijven organiseren. Dat zijn Papendal en de UCI op vrijdag 9 december overeengekomen. In 2017 wordt de BMX World Cup voor de zevende keer op rij #OpPapendal gehouden, op 6 en 7 mei.

In 2011 vond voor de eerste keer de BMX World Cup plaats #OpPapendal. Direct werd zichtbaar hoe belangrijk het voor de Nederlandse BMX’ers is om een grote internationale wedstrijd te rijden op hun thuisbaan. Voor hun thuispubliek. Een goede prestatie betekent extra punten voor de wereld ranking, zowel individueel als voor het land. Of zelfs meer. Laura Smulders, in 2011 slechts 18 jaar, steeg tijdens de eerste World Cup op haar thuisbaan boven zichzelf uit. Ze wist zich zeer verrassend te plaatsen voor de Olympische Spelen in Londen. Hier behaalde zij een paar maanden later de bronzen medaille.

De BMX World Cup #OpPapendal is daarnaast een unieke mogelijkheid voor jonge BMX’ers om hun helden in actie te zien.  Genoeg redenen voor Papendal om de organisatie van de World Cup de komende jaren door te willen zetten. We zijn dan ook verheugd dat de we nog vier jaar de BMX Supercross #OpPapendal mogen organiseren.

2017 - nieuwe stijl

Op dit moment zijn we al druk bezig met de voorbereidingen voor de BMX World Cup 2017. Dit jaar is de BMX wedstrijd onderdeel van een breder concept. Hierover in januari meer.

Niek Kimmann BMX Papendal
Niek Kimmann BMX Papendal
Finale Olympische Spirit – Winnaars
Uitgelicht

Leerlingen in prijzen met technologische innovaties voor de Olympische en Paralympische Spelen

2 weken geleden

66710055_BSR_AGENCY min
Uitgelicht

Papendal sportprestaties in mei

3 weken geleden

vrouwelijke sporter header
Uitgelicht

Menstruatie nog steeds taboe in (top)sport

3 weken geleden

Bijbehorende tags

#OpPapendal BMX