Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

(Update) BMX’er Jelle van Gorkom ernstig gewond na trainingsongeval

10/01/2018
BMX’er Jelle van Gorkom ernstig gewond na trainingsongeval

Gistermiddag heeft er tijdens de training een ongeval plaatsgevonden op de BMX-baan op Papendal. Olympische medaillewinnaar Jelle van Gorkom is hierbij ernstig gewond geraakt.

Update 13 januari: Jelle van Gorkom is inmiddels lichamelijk stabieler, maar de situatie is nog steeds zorgelijk. Hij krijgt geen slaapmedicatie meer toegediend, wat betekent dat Jelle nu op eigen kracht uit zijn coma moet ontwaken. Hoelang dit gaat duren is op dit moment niet in te schatten. Van Gorkom reageert op prikkels en hij laat lichamelijk herstel zien. Wel zijn er zorgen over de impact van het ongeval op zijn brein. De artsen kunnen hierover in deze fase nog geen enkele uitspraak doen.

Eventuele ontwikkelingen melden we in overleg met de familie. Op dit moment worden er geen verdere mededelingen gedaan over de gezondheidstoestand van Jelle.

Bericht 10 januari: Het ongeval vond plaats aan het begin van de training, onderaan de startheuvel. Jelle van Gorkom is na het ongeval met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar hij is onderzocht. Van Gorkom heeft gebroken ribben, een breuk in het gezicht, een scheurtje in de schedel en beschadigingen aan de lever, milt en nieren. Hij wordt op dit moment slapende gehouden.

Bondscoach Bas de Bever: ‘De nationale selectie is in gedachten bij Jelle, zijn vriendin en zijn familie. Laten we hen nu vooral rust en privacy gunnen.’

Jochem Schellens, directeur Sportcentrum Papendal: Het is een verschrikkelijk ongeval, op dit moment zijn we vooral met onze gedachten bij Jelle van Gorkom, zijn vriendin en zijn familie. We wensen hen alle sterkte in de komende periode.

TeamNLhuis4_5 robkemps
Uitgelicht

Rob Kemps host TeamNL Huis in Parijs

4 dagen geleden

65031801_BSR_AGENCY (1) min
Uitgelicht

Papendal sportprestaties in maart

5 dagen geleden

2024 04 02 Princess Margriet of the Netherlands
Uitgelicht

Prinses Margriet bezoekt paralympische sporters TeamNL op Papendal

7 dagen geleden

Bijbehorende tags

BMX