Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Airborne Freedom Trail maakte indruk

12/09/2022
Herdenken stond centraal

Op zaterdag 10 september waren de drie trailruns van de Airborne Freedom Run. De Airborne Freedom Run was voorheen bekend onder de naam Bridge to Bridge Run.

Herdenken stond centraal

De Airborne Freedom Run had drie unieke trailruns; de 18 km, 28 km en 45 km. Bij iedere afstand stond herdenken centraal. Dat begon al bij de start. Die vond plaats vanaf een dropping zone waar de militairen tijdens operatie Market Garden met parachutes werden gedropt. Vervolgens liepen deelnemers langs unieke locaties, zoals het kerkje en de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek. Voor de start kreeg iedere deelnemer een houten remembrance cross. Dit kruisje mochten ze op de Airborne Begraafplaats neerleggen. Dat deden ze bij het herinneringsmonument of bij het graf van de gesneuvelde militair die aan hun startnummer was gekoppeld. Bij het kerkje in Oosterbeek konden deelnemers een kaarsje branden. Deelnemers omschreven deze momenten met woorden als “indrukwekkend”, “prachtig” en “kippenvel”. De finish was aan de Rijnkade, met zicht op de John Frostbrug, waar deelnemers een remembrance medaille kregen omgehangen.

Over de deelnemers

Er deden ruim 750 deelnemers mee, waarvan meer dan de helft de 18 km liep. Naast veel Nederlandse deelnemers, waren er ook enkele deelnemers uit België, Duitsland, Australië en Engeland. Uit Engeland liepen vader en zoon Dale en Jaden Turell mee. Hun (over)grootvader Lieutenant Turrell vocht in 1944 mee om de Slag om Arnhem. Jaden Turell was met zijn 14 jaar de jongste deelnemer van dit jaar.

Partners

De run werd mede mogelijk gemaakt door onze partners. Speciale dank voor de gemeente Arnhem, gemeente Ede, gemeente Renkum en de landgoedeigenaren die hun grond beschikbaar stelden voor de mooiste routes!

Over de Airborne Freedom Run

De trailruns zijn onderdeel van de Airborne Freedom Run. De run heette voorheen de Bridge to Bridge Run en is bekend in Arnhem en ver daarbuiten. Dit jaar werd de run georganiseerd door Papendal en MudSweatTrails.

Eerder dit jaar besloot het bestuur van Stichting Bridge to Bridge dat de runs dit jaar niet konden doorgaan. Volgend jaar is de Airborne Freedom Run &Trail er weer. Zoals altijd het 2e weekend van september: 9 & 10 september 2023.

Finale Olympische Spirit – Winnaars
Uitgelicht

Leerlingen in prijzen met technologische innovaties voor de Olympische en Paralympische Spelen

1 week geleden

66710055_BSR_AGENCY min
Uitgelicht

Papendal sportprestaties in mei

1 week geleden

vrouwelijke sporter header
Uitgelicht

Menstruatie nog steeds taboe in (top)sport

2 weken geleden

Bijbehorende tags

Airborne Herdenken Run