Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Voortzetting activiteiten InnoSportLab

27/11/2015
Activiteiten InnoSportLab per 1 januari 2016 onderdeel Sportcentrum Papendal

Per 1 januari 2016 worden de activiteiten van InnoSportLab Papendal voortgezet als onderdeel van Sportcentrum Papendal. De embedded scientists die op dit moment werkzaam zijn voor het InnoSportLab komen per 1 januari onder de hoede van het sportcentrum. Een aantal belangrijke partners blijft verbonden aan het thema en ook het behoud van expertise op het gebied van voeding en innovatie is gewaarborgd. 

De afgelopen jaren zijn diverse goede stappen gezet met betrekking tot prestatiemonitoring en innovatie. In de visie van Sportcentrum Papendal is dit echter geen op zichzelf staand feit en is het van toegevoegde waarde wanneer dit een geïntegreerd onderdeel vormt van de activiteiten van Sportcentrum Papendal. Dit is de reden waarom de embedded scientists die op dit moment werkzaam zijn voor InnoSportLab Papendal, vanaf 1 januari onder de hoede van Sportcentrum Papendal gaan vallen.

Sportcentrum Papendal is verheugd dat partners van het eerste uur, zoals de HAN en NOC*NSF, verbonden blijven aan het thema. Behoud van expertise op het gebied van voeding en innovatie is gewaarborgd, Jeroen Wouters (NIZO food research) en Peter Blangé (ORTEC) blijven verbonden aan Papendal. Er wordt daarnaast een adviesraad opgezet met als doel het borgen van contacten en financiering binnen het bedrijfsleven, onderwijs, overheid en sport op het thema prestatiemonitoring en innovatie.

Integratie activiteiten biedt veel mogelijkheden 
Jochem Schellens, directeur Sportcentrum Papendal: “We zijn bijzonder tevreden met deze ontwikkeling aangezien deze bijdraagt aan de optimalisatie van de dagelijkse trainingsomgeving van de topsporters op Papendal en daarnaast de mogelijkheden biedt om te innoveren op alle thema’s waar Sportcentrum Papendal zich mee bezighoudt. Wij zullen voortborduren op diverse initiatieven die in de afgelopen periode zijn ontplooid zoals bijvoorbeeld het samenwerkingsverband Eat2Move, Topsportrestaurant Papendal en de Sportsgrain Bar (winnaar ‘Jaarprijs Goede Voeding 2015’). Daarnaast werken we op volle kracht door aan het optimaliseren van de testbatterij loop- en meetanalyses voor de diverse fulltime trainingsprogramma’s.”
Sportcentrum Papendal heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot de vaste dagelijkse trainingslocatie van meer dan driehonderd topsporters verdeeld over circa vijfentwintig programma’s van achttien sportbonden.

Het integreren van genoemde activiteiten binnen Sportcentrum Papendal is een logische stap vooruit en biedt veel mogelijkheden voor alle betrokkenen, waaronder de traditionele samenwerkingspartners van Sportcentrum Papendal zoals de provincie Gelderland en de gemeente Arnhem. Schellens: “Momenteel zijn we druk doende de samenwerkingen met zowel de gemeente als de provincie te herijken en voor een langdurige periode te herbevestigen. Wij verwachten voor het einde van het jaar met meer nieuws hieromtrent naar buiten te kunnen treden.”

Innovatie Papendal
Testen en meten op Papendal
TeamNLhuis4_5 robkemps
Uitgelicht

Rob Kemps host TeamNL Huis in Parijs

2 weken geleden

65031801_BSR_AGENCY (1) min
Uitgelicht

Papendal sportprestaties in maart

2 weken geleden

2024 04 02 Princess Margriet of the Netherlands
Uitgelicht

Prinses Margriet bezoekt paralympische sporters TeamNL op Papendal

2 weken geleden

Bijbehorende tags

CTO Innovatie Topsport