Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Internationaal Scheidsrechter Danny Makkelie

Zonder respect geen voetbal

Danny is topscheidsrechter in het Nederlandse en Internationale voetbal. Hij is een frisse, energieke persoonlijkheid die wekelijkse met zijn team topprestaties neerzet op het veld, of als VAR ‘achter de schermen’. Hij staat vaak in het oog van de storm en weet als geen ander hoe het is als zoveel mensen een mening over je hebben. Hij is een veelzijdig mens. Niet bang, duidelijk, streeft naar perfectie, maar is ook vriendelijk, bescheiden, humoristisch en weet heel goed waar hij mee bezig is. Naast zijn werk als scheidsrechter werkt Danny 18 uur per week bij de politie waar hij een leidinggevende functie heeft.

Sportspreker Danny Makkelie #OpPapendal
Sportspreker Danny Makkelie #OpPapendal
Sportspreker Danny Makkelie #OpPapendal

Danny Makkelie startte met fluiten op 10-jarige leeftijd. Op 16-jarige leeftijd vervolgde hij zijn carrière als gediplomeerd KNVB scheidsrechter bij de amateur senioren. In december 2005 maakte hij op 22-jarige leeftijd zijn debuut in de Eerste divisie en leidde hij in de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Stormvogels Telstar. In november 2009 maakte hij op 26-jarige leeftijd zijn debuut in de Eredivisie tussen Heracles Almelo en Sparta Rotterdam. Hij was op dat moment de jongste scheidsrechter die een wedstrijd leidde op het hoogste niveau in Nederland. In september 2010 werd hij door de KNVB voorgedragen om FIFA-scheidsrechter te worden. Op 1 januari 2011 werd hij toegelaten en was daarmee de jongste FIFA-scheidsrechter van Nederland die ook internationaal mocht gaan fluiten. In oktober 2012 maakte hij zijn debuut in de UEFA Europa League en in oktober 2014 debuteerde hij in de groepsfase van de UEFA Champions League tijdens een wedstrijd van Chelsea op Stamford Bridge. Hiermee was hij op dat moment de jongste Nederlandse scheidsrechter in de Champions League. Op 14 juni 2017 promoveerde Danny naar de Elite lijst van de UEFA. Dit is de hoogste internationale groep van scheidsrechters waarin hij als één van de twee Nederlanders zit. Onlangs was Danny veel in het nieuws vanwege zijn functie als ‘Video Assistant Referee’ op het WK. Danny is een van de beste en meest ervaren scheidsrechters van Europa op dit gebied. Naast zijn werk als scheidsrechter is Danny actief bij de Nationale Politie. Hier vervult hij een leidinggevende functie op parttime basis, die perfect te combineren is met het scheidsrechtersvak.

Aan de hand van video- en geluidsfragmenten geeft Danny geweldige presentaties. Hij praat je bij over innovatie in het voetbal, over smart intelligence, laat zien hoe moeilijk communiceren kan zijn onder ultieme tijdsdruk en hoe een beslissing soms het verschil kan maken van miljoenen euro’s. Danny vertelt je alle ins en outs van zijn werk als scheidsrechter en VAR. Ook vertelt Danny over de persoonlijke kant van zijn werk. Danny neemt je mee in zijn visie en keuzes die hij daarin maakt. Voetbal gaat ook over vertrouwen in-en samenwerken met elkaar. Door de koppeling te maken met leiderschap en communicatie brengt Danny verdieping in zijn presentaties. De presentaties van Danny zijn te omschrijven als: interactief, boeiend, inhoudelijk, inspirerend en ontspannen. Hij gaat kritische vragen niet uit de weg en voelt zijn publiek goed aan.

Aanvraagformulier sportsprekers
Bezig met versturen

Benieuwd hoe we omgaan met je gegevens? Lees dan onze Privacyverklaring.