Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Feestelijke opening Ruskahal

09/03/2017
De nieuwe judoaccommodatie voor het fulltime programma

Op woensdag 8 maart is de nieuwe judoaccommodatie op Sportcentrum Papendal, de Ruskahal, feestelijk geopend. Zo’n 250 genodigden reisden af naar Papendal om de opening bij te wonen.

Vanaf september 2016 traint het fulltime judoprogramma, bestaande uit 53 judoka’s, van Judo Bond Nederland #OpPapendal. Voor dit fulltime programma is een nieuwe sportaccommodatie gerealiseerd, de Ruskahal. Vernoemd naar tweevoudig Olympisch kampioen Willem “Wim” Ruska.

De door Neptunus gerealiseerde hal bestaat uit een Dojo van ruim 700 m2 met tribune. Daarnaast zijn er diverse ondersteunende ruimten gerealiseerd. Denk aan kleedkamers, medische ruimten, een herstelruimte, video-analyseruimte, droogruimte voor judopakken, een studieruimte en kantoren.

De opening trapte af met een geluidsfragment van de gouden partij van Willem Ruska op de Olympische Spelen van 1972. Daarna volgden speeches van Jochem Schellens, directeur Sportcentrum Papendal en Jos Hell, voorzitter van Judo Bond Nederland. Ook bondscoach Maarten Arens werd nog even bevraagd over zijn ervaringen tot nu toe wat betreft het fulltime trainen #OpPapendal. Maar uiteindelijk moet het natuurlijk op de mat gebeuren. Een korte ceremonie met de judoka’s volgde, met aansluitend een officiële training.

Natuurlijk mochten de aanwezigen de accommodatie verkennen. We sloten af met een heerlijk diner in de Sydneyzaal van Hotel Papendal. Een geslaagde opening. Op naar een mooie toekomst en samenwerking met Judo Bond Nederland en de judoka’s!

Papendal opening Ruskahal
Papendal opening Ruskahal
Papendal opening Ruskahal
Papendal opening Ruskahal
Papendal opening Ruskahal
Papendal opening Ruskahal
Boksring in het midden met schermen
Uitgelicht

5 tips hoe jij jouw werkzomer nuttig kunt besteden

3 uur geleden

67772368_BSR_AGENCY
Uitgelicht

Papendal sportprestaties juni

3 weken geleden

Image (3)
Uitgelicht

Zonnebrandpaal #OpPapendal

4 weken geleden

Bijbehorende tags

Sportaccommodatie #OpPapendal