Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Manager Topsportrestaurant Erik te Velthuis

Weet alles over voeding en energie

Al bijna 30 jaar is Erik te Velthuis werkzaam op Papendal. Hij werkte 19 jaar voor Hotel Papendal waar hij kookte voor grote groepen mensen, maar ook dagelijks voor een groep topsporters. Hier ontstond zijn interesse voor topsportvoeding. In 2013 wordt de Arnhemhal geopend, inclusief een innovatief Topsportrestaurant, met Te Velthuis aan het roer. Inmiddels zijn hier dependances in Utrecht en Eindhoven bijgekomen en verzorgt het keukenteam ook de maaltijden voor de waterpolodames in Zeist.

Sportspreker Erik te Velthuis #OpPapendal
Sportspreker Erik te Velthuis #OpPapendal
Sportspreker Erik te Velthuis #OpPapendal

“Eten moet vooral lekker zijn”, dat is het credo van Te Velthuis. Samen met zijn team voorziet hij de topsporters op Papendal van de juiste voeding. Maar wat is dan eigenlijk de juiste voeding? Dat is voor ieder individu anders, zo ook voor iedere topsporter. Een sprinter heeft bijvoorbeeld veel eiwitten nodig en een wielrenner juist meer koolhydraten. Om optimaal te presteren heb je uitgebalanceerde voeding nodig, die de juiste brandstoffen levert. In het Topsportrestaurant is dan ook een breed assortiment beschikbaar. Dit begint bij pure, gezonde basisvoeding met voldoende groente en fruit, aangevuld met functionele topsportvoeding zoals sportkwark of carbo- & eiwitcakes. ​

Het herformuleren van recepten, dat is waar Te Velthuis sterk in is. Ervoor zorgen dat de samenstelling van een gerecht altijd in orde is, met de juiste verhouding koolhydraten, eiwitten en vetten. En aandacht voor innovatie! Nieuwe producten bedenken om variatie aan te brengen in de topsportvoeding en dit ook vertalen naar de maatschappij. Zo ontstond bijvoorbeeld het gezonde worstenbroodje met een kipvulling en een burger die voor de helft bestaat uit hoogwaardig rundvlees en voor de andere helft uit champignons die met extra vitamine D zijn verrijkt. ​

Sommige innovaties vind je terug in zijn boek ​

‘Goud op je bord’, die hij schreef met diëtiste Brenda Frunt. De ‘Goud in je hand’ reep bijvoorbeeld, die door topsporters wordt meegenomen naar trainingskampen over de hele wereld. In dit boek delen Frunt en Te Velthuis hun visie op de betekenis van voeding voor topprestaties. Aan de hand van de recepten kun jij met gemak de gerechten thuis maken, want gezond koken hoeft niet ingewikkeld te zijn. ​

Erik is voortdurend in gesprek met sporters, coaches en voedingsdeskundigen om de topsporter doelgericht te bedienen. Middels workshops die hij samen met de voedingsdeskundige geeft, wordt kennis overgedragen aan de jonge topsporters. Maar hij kan ook jouw organisatie inspireren. Want gezonde voeding is belangrijk voor ons allemaal. Alleen met de juiste voeding kun je optimaal presteren. Of het nu gaat over topsport, of over het bedrijfsleven. We willen allemaal winnen! En hoewel je met alleen de juiste voeding niet direct een medaille wint, kun je met verkeerde voeding wel een medaille verliezen. ​

Ga jij de uitdaging aan?

Aanvraagformulier sportsprekers
Bezig met versturen

Benieuwd hoe we omgaan met je gegevens? Lees dan onze Privacyverklaring.