Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Rolstoelstoel basketbalster Bo Kramer

Bo Kramer Paralympisch kampioen!

Bo Kramer loopt, maar speelt toch rolstoelbasketbal. Ondanks dat ze een droom had om bij Ajax te gaan voetballen is ze via een omweg op Papendal terecht gekomen en heeft ze al twee keer meegedaan aan de Paralympische spelen.

Als jonge voetbalster werd op haar elfde botkanker geconstateerd. Haar rechter scheenbeen is toen compleet vervangen door haar linker kuitbeen. Na een heftige operatie kon Bo minder goed rennen en intensief bewegen. Een ‘normale sport’ zat er niet meer in.

Door middel van een Paralympische talentendag, georganiseerd door NOC*NSF, kwam ze in aanraking met rolstoelbasketbal. Ze was gelijk verkocht en het succes ging heel snel. In 2014 mocht ze mee naar het WK en vanaf 2015 woont en traint ze full time #OpPapendal. Samen met andere sporters woont ze in een groot wit huis aan de rand van een drukke weg. Als je die volgt, kom je uit bij Papendal. En uiteindelijk ook op de Paralympische spelen. Na een bronzen plak op de Paralympische spelen van 2016 in Rio de Janeiro, haalde Bo met haar team de gouden medaille in Tokyo!

Bo is ambassadeur van Stichting Basketbal Experience NL en vanuit die rol geeft ze ook presentaties en clinics. Haar motto: “You don’t need a hero, just go out and create one yourself”

Bo is als geen ander in staat te motiveren, passioneren en inspireren. Ze laat zien dat elk nadeel een voordeel heeft en dat je er gewoon uit moet halen wat er in zit! Ze triggert jou en je organisatie om doelen te stellen in het leven en daarvoor te gaan. Want volgens Bo begint iedere doelstelling met een droom, net zoals zij die had toen ze 11 was.

Wil jij Bo in actie zien? Check onderstaand toffe filmpje waarin ze vertelt wat haar motiveert, inspireert en ervoor zorgt dat ze altijd het beste in zichzelf naar boven haalt.

Aanvraagformulier sportsprekers
Bezig met versturen

Benieuwd hoe we omgaan met je gegevens? Lees dan onze Privacyverklaring.

Bijbehorende tags

Sportspreker