Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Paralympisch snowboarder Chris Vos

Een inspirerend levensverhaal

Chris vertelt zijn levensverhaal gekoppeld aan motivatie en inspiratie. Met zijn verhaal wil hij mensen inspireren en motiveren. Hij vertelt welke weg hij bewandelde om te komen waar hij nu is en laat zien dat topsport meer is dan alleen maar keihard trainen.

Toen Chris Vos vijf jaar was, kreeg hij een ongeluk dat zijn leven voorgoed veranderde. Tijdens werkzaamheden in de tuin van zijn ouders werd hij overreden door een grote kraan. Meer dood dan levend werd hij naar het ziekenhuis gebracht, waar hij diverse malen werd geopereerd en zijn rechter dikke bilspier werd geamputeerd. Volgens de arts zou hij de rest van zijn leven in een rolstoel doorbrengen. Chris bleek echter een doorzetter, want na vijf maanden liep hij achter een looprek.

Twee jaar na zijn ongeluk ging Chris op wintersport. Skiën kon hij niet, maar zijn vader had wel bedacht dat hij op een snowboard zou kunnen staan. Zijn vader bond een touw om zijn middel en zo gingen ze van de berg. Hij verging van de pijn, had overal kramp, maar  moest en zou normaal zijn en kunnen wat anderen ook konden.

Het was het begin van een passie die Chris niet meer loslaat. En met succes zo blijkt. Vanaf zijn twaalfde reist hij de wereld rond voor grote snowboardtoernooien. Hij werd meteen wereldkampioen bij de junioren en in 2014 plaatste hij zich voor de Spelen van Sochi. Bij het WK in 2015 en 2017 won Chris goud op de onderdelen banked slalom en boardercross. Op deze onderdelen vertegenwoordigde hij Nederland tijdens de Paralympische Winterspelen in Sochi en Pyeongchang. Tijdens deze laatste spelen won Chris zelfs een zilveren medaille op het onderdeel snowboardcross!

Aanvraagformulier sportsprekers
Bezig met versturen

Benieuwd hoe we omgaan met je gegevens? Lees dan onze Privacyverklaring.