Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Oud-schaatser Erben Wennemars

Is een ambitieuze en inspirerende persoonlijk­heid

Erben Wennemars werd in Nederland bekend onder de naam Kees Roeiboot. Deze naam heeft hij toentertijd zelf verzonnen, omdat men zijn naam moeilijk kon onthouden. Tegenwoordig zal niemand zijn werkelijke naam snel vergeten. Erben heeft veel indruk gemaakt met zijn successen. Maar ook heeft hij te maken gehad met enkele tegenslagen. Zo viel Erben in 1998 tijdens de Olympische Spelen van Nagano, doordat de Noor Njös naar zijn baan gleed en Erben hem niet kon ontwijken. Erben liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en in de jaren die volgden was hij succesvoller dan ooit.

Erben Wennemars
Erben Wennemars
Erben Wennemars

Erben was vooral gespecialiseerd in de sprint- en middenafstanden (500, 1000 en 1500 meter). In totaal behaalde hij elf nationale titels op de verschillende afstanden. In 2003, 2004 en 2005 werd hij wereldkampioen op diverse afstanden: twee keer een wereldtitel voor de 1000 meter, één keer voor de 1500 meter en drie keer voor de ploegenachtervolging. Voor zijn overwinningen werd hij in 2004 benoemd tot Sportman van het jaar. Maar zijn hoogtepunt moest nog komen. In 2006 sleepte hij voor Nederland namelijk nog twee bronzen medailles binnen tijdens de Olympische Spelen van Turijn.

In 2010 stopt Erben met schaatsen en maakt plaats voor zijn carrière als communicatiemanager bij Randstad. Daar liet hij het niet bij. In 2012 richt Erbens zijn eigen bedrijf Natuurijs op. Een bedrijf dat biologisch yoghurtijs verkoopt, waarbij de winst gebruikt wordt om het Jeugdsportfonds Sport en Cultuur te ondersteunen waar hij tevens ambassadeur van is. Erben is een ware duizendpoot. De afgelopen jaren is hij ook aan de slag geweest als Lid van het Comité 200 jaar Koninkrijk, hardloopambassadeur van de MeeùsFitClub, adviseur bij merkactivatiebureau Kumpany, schaatstrainer van amateurschaatsers en voetbalcoach. Inmiddels is Erben een vast gezicht bij NOS Studio Sport.

Erben is bij het publiek geliefd om zijn enthousiaste, ambitieuze en gedreven karakter. Hij geniet van het breken van barrières en records, weet alles van intrinsieke motivatie en vertelt je hier graag meer over. Hij ondersteunt je bij het verleggen van grenzen. Door alle ervaringen die hij heeft opgedaan in het bedrijfsleven, weet hij zijn topsportersmentaliteit uitstekend te vertalen naar jouw organisatie. Erben weet iedereen op zijn of haar gemak te stellen met zijn scherpte en humor.

Aanvraagformulier sportsprekers
Bezig met versturen

Benieuwd hoe we omgaan met je gegevens? Lees dan onze Privacyverklaring.