Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Zeer succesvol BMX & festival weekend

08/05/2018
Mooi weer, veel bezoekers en sportief succes

Op 4-5-6 mei 2018 was Papendal het decor van de UCI BMX Supercross World Cup, het Framed Festival en de NTFU Holland Classic. Met ongeveer 14.000 bezoekers en liefst 5 podiumplaatsen voor TeamNL, kijken we terug op een zeer geslaagd weekend!

Vrijdag was een mooie opwarmer voor de dagen erna. De 217 deelnemende BMX’ers mochten de baan verkennen tijdens de officiële World Cup training. Daarna streden de aanstormende talenten om de Papendal Talentencup. Op het festivalterrein hing er een relaxte sfeer. De kinderen genoten van de diverse activiteiten op de daredevil kids playground, terwijl de ouders met een hapje en een drankje in het zonnetje zaten.

De zaterdag was een hele bijzondere dag. Dat de BMX-wereld een relatief kleine wereld is waarbij iedereen elkaar kent, werd nogmaals duidelijk. Om 14.00u kwamen alle World Cup rijders bij elkaar om een foto te maken bij het spandoek voor Jelle van Gorkom. Om hem een hart onder de riem te steken, een kippenvel moment. Daarna ging de wedstrijd van start. Twee Nederlanders vielen op, Laura Smulders en Niek Kimmann wonnen alle races en plaatsten zich met gemak voor de finale. Laura wist haar favorietenrol waar te maken en won goud! Met de overwinning van Niek kreeg de dag een gouden randje. Menig bezoeker pinkte een traantje weg toen Niek na de winst zijn maatje Jelle omhelsde.

Papendal_2018_03
Papendal_2018_05

Op het festivalterrein was het de hele zaterdag gezellig druk. Met name bij de kids activiteiten stonden de hele middag lange rijen. En ook de foodtrucks werden druk bezocht. Men genoot van een worstenbroodje, tosti, frietje of een burger en van de lekkere deuntjes en het goede weer.

Zondag was het al vroeg druk op het terrein vanwege de start van de Holland Classic. Voor wielrenners en mountainbikers had de NTFU diverse routes in de omgeving van Papendal uitgezet. In de middag ging ook de 4e ronde van de UCI BMX Supercross World Cup van start. En wat waren de Nederlandse BMX’ers goed! De helft van alle finaleplaatsen was voor TeamNL. Vier finaleplaatsen bij de dames voor Ruby Huisman, Merle van Benthem, Laura Smulders en Judy Baauw. Bij de mannen haalden Joris Harmsen, Dave van der Burg, Twan van Gendt en Niek Kimmann de finale. Het waren knotsgekke finales waarbij de winnaars van de dag ervoor, beide het podium niet wisten te halen. Toch waren er drie podiumplaatsen voor Nederland. Judy Baauw werd 2e net als Twan van Gendt, Dave van der Burg werd derde. Na de finales stroomde het publiek richting het festivalterrein voor de prijsuitreiking en een hapje en drankje.

Later op de avond kwamen we als organisatieteam bij elkaar en konden we niets anders concluderen dan dat het een heel mooi weekend was. Bedankt bezoekers! Bedankt BMX Kampen, NTFU en Onemoretime voor de gezamenlijke organisatie! En bedankt aan alle partners die het evenement mogelijk maakte.

Papendal_2018_01
Papendal_2018_06
Papendal_2018_07
Boksring in het midden met schermen
Uitgelicht

5 tips hoe jij jouw werkzomer nuttig kunt besteden

3 uur geleden

67772368_BSR_AGENCY
Uitgelicht

Papendal sportprestaties juni

3 weken geleden

Image (3)
Uitgelicht

Zonnebrandpaal #OpPapendal

4 weken geleden

Bijbehorende tags

BMX