Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Wederom goud voor Hotel Papendal!

01/02/2021
De gouden greenkey voor Hotel Papendal in 2021.

Wij zijn ontzettend trots dat Hotel Papendal ook in 2021 de ‘gouden greenkey onderscheiding’ heeft verkregen. Al meerdere jaren presteert Hotel Papendal goud als het gaat om duurzaamheid, zorg voor milieu en verantwoord ondernemen.

Green Key is het wereldwijd keurmerk voor duurzame accommodaties in de toeristisch-recreatieve sector en congresmarkt. Wereldwijd zijn er 3200 Green Key’s in 65 landen. In Nederland mogen in 2021 673 accommodaties het keurmerk voeren. De criteria van Green Key zijn meetbaar en concreet. De gecertificeerde bedrijven worden periodiek door onafhankelijke keurmeesters gecontroleerd. Green Key gecertificeerde accommodaties verminderen aantoonbaar CO2 reductie en dragen daarmee hun steentje bij aan klimaatdoelstellingen.

Met een Green Key certificaat dragen wij bij aan de versterking van het duurzame imago van onze locatie. Daarnaast dragen wij bij aan de verduurzaming van ons land. Wieke Heijnen: “Met de Green Key dragen wij bij aan de reductie van CO2 uitstoot per overnachting/bezoeker. Daarnaast werken we met de Green Key ook aan vermindering van afval, maken we gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en gaan we voedselverspilling tegen. Om maar een paar voorbeelden te noemen”.

Daarnaast geven wij op zowel strategisch als operationeel niveau bewust aandacht aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Dit uit zich in zaken als o.a. leverancierskeuze en een duurzaam-inkoopbeleid, waarbij wij op groene verantwoordelijkheden toetsten. Maar ook zoeken wij samenwerkingen met mooie initiatieven zoals Siza. Een zorg- en dienstverlener voor mensen met een handicap en is het werken met LED verlichting is de standaard.

Meer informatie over onze gouden greenkey? Lees dan gauw verder.

TeamNLhuis4_5 robkemps
Uitgelicht

Rob Kemps host TeamNL Huis in Parijs

2 weken geleden

65031801_BSR_AGENCY (1) min
Uitgelicht

Papendal sportprestaties in maart

2 weken geleden

2024 04 02 Princess Margriet of the Netherlands
Uitgelicht

Prinses Margriet bezoekt paralympische sporters TeamNL op Papendal

2 weken geleden

Bijbehorende tags

MVO Milieubewust Greenkey Duurzaam