Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Van probleem naar oplossing

25/03/2024

Het judoprogramma op Papendal maakt stappen vooruit. Met een scherp oog op optimalisatie is er de afgelopen jaren informatie verzameld en lessen geleerd uit andere disciplines. Bij de mannen- en vrouwenlijn zijn er vervolgens verschillende experimenten uitgevoerd om deze kennis ook voor hun eigen hectische wedstrijddagen in te zetten. Van verbeteringen in voeding, planning en methoden naast de mat. Met als doel om het beste uit elke atleet te halen, zowel fysiek als mentaal. Eén van de meest recente innovaties: De ontwikkeling van een mobiele fiets.

Na een intense judowedstrijd is het essentieel om de opgebouwde verzuring in het lichaam te bestrijden door actief te blijven bewegen. Dit proces van ‘actief herstel’ kan echter een uitdaging zijn, vooral direct na een slopende wedstrijd. Het is wel heel erg belangrijk om voor de volgende strijd te herstellen zodat judoka’s deze weer zo goed mogelijk kunnen vechten. Voorheen liepen judoka’s backstage een paar rondjes uit, maar het is fijner om te beschikken over een fiets. De fiets biedt de mogelijkheid om zittend actief te herstellen, het tempo op te voeren, met coaches te overleggen, te eten en te drinken, armspieren los te maken of zelfs video’s te bekijken voor tactische analyses. Het is een waardevolle tijdsbesparing en hulpmiddel voor judoka’s op Papendal.

Tot voor kort was er tijdens internationale toernooien zelden beschikking over een degelijke fiets. Daarnaast is het gewicht van zo’n fiets ook een groot nadeel. Een fiets van 44kg is niet praktisch om te vervoeren in een busje of per vliegtuig. Voor dit probleem is er nu een oplossing gevonden.

Roel van der Hooft heeft in samenwerking met Papendal, NOC*NSF en de coaches van de dameslijn een mobiele fiets ontworpen uit bestaande Keiser- fietsonderdelen. Deze nieuwe fiets kan eenvoudig uit elkaar worden gehaald, past in een koffer en kan als reguliere bagage worden ingecheckt. Hierdoor hebben judoka’s altijd toegang tot de beste herstelopties. Waar ze ook naar toe reizen!

De backstage bij judotoernooien is veranderd van een rustruimte naar een pitstraat. De nieuwe vouwbare fiets draag hieraan bij. Judoka’s werken harder aan het herstel en staan hierdoor weer fitter op de mat bij de volgende strijd.

Boksring in het midden met schermen
Uitgelicht

5 tips hoe jij jouw werkzomer nuttig kunt besteden

2 uur geleden

67772368_BSR_AGENCY
Uitgelicht

Papendal sportprestaties juni

3 weken geleden

Image (3)
Uitgelicht

Zonnebrandpaal #OpPapendal

4 weken geleden