Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Uniek programma voor basisschoolscholieren uit Arnhem van start: ‘Het Geheim Van Papendal’

20/12/2022

Vandaag op 20 december vond de kick-off plaats van ‘Het Geheim van Papendal’. En mede door partners zoals Papendal, Gemeente Arnhem, HAN, CIOS en Sportbedrijf Arnhem is dit een fantastische dag geworden voor scholieren van groep 7 van basisschool de Johannesschool.

Het ‘Geheim van Papendal’ is een spannende ontdekkingstocht voor kinderen uit groep 6, 7 en 8 van basisscholen in Arnhem. Van januari t/m november 2023 krijgt wekelijks een klas een kijkje achter de schermen van de topsport.

Vandaag is het de beurt aan de Johannesschool. Van een Olympische quiz, topsporters-lunch tot het beoefenen van de sport BMX. Het is allemaal aan bod gekomen. Als afsluiting zijn de kinderen digitaal, via sportkennismakingsprogramma Sportwijs, op zoek gegaan naar hun eigen sport. Zo ontdekken ze waar ze zelf kunnen sporten in Arnhem. Ze kunnen een sport uitproberen en zo hun eigen talent ontwikkelen.

Jochem Schellens, directeur Hotel- en Sportcentrum Papendal: ‘’Het grootste geheim van Papendal is de betrokkenheid en iedere dag beter willen worden. Van topsporters tot onze eigen medewerkers. Een ander belangrijk aspect is plezier in sport met als uiteindelijke doel om scholieren meer in beweging te krijgen. Als Papendal zijn wij in staat om ons steentje bij te dragen om te laten zien hoe mooi en hoeveel plezier je kunt beleven aan sport en hopelijk leidt dat ook naar meer aanmeldingen bij sportverengingen.’’

Bob Roelofs, wethouder:’Wij willen Arnhemse kinderen in beweging krijgen. Dat is belangrijk voor hun ontwikkeling. Het is heel mooi om te zien hoe je door samenwerking zo’n mooi programma kunt neerzetten. En ik hoop echt dat Arnhemse scholieren met dit wekelijkse event op ons unieke Papendal een passende sport kunnen vinden.’’

Het Geheim van Papendal geeft kinderen de kans om op een positieve manier in aanraking te komen met en te leren over bewegen en sportbeoefening. Met dit programma stimuleren we leerlingen om de beweegrichtlijn voor deze doelgroep te behalen (5 uur per schoolweek = het 2+1+2 concept).

67772368_BSR_AGENCY
Uitgelicht

Papendal sportprestaties juni

3 weken geleden

Image (3)
Uitgelicht

Zonnebrandpaal #OpPapendal

4 weken geleden

Finale Olympische Spirit – Winnaars
Uitgelicht

Leerlingen in prijzen met technologische innovaties voor de Olympische en Paralympische Spelen

2 maanden geleden